28. dubna 2009 • 11:09

Bosingwa: Uhlídat Messiho? Nebojím se!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uhlídat Lionela Messiho, rychlonohého útočníka Barcelony, bývá pro všechny obránce nadlidský úkol. Večer se ho pokusí vygumovat z trávníku bek londýnské Chelsea José Bosingwa. „Strach? Ten nemám. Jsem připraven,“ říká.



Bosingwa naskočí na levé straně defenzivy za vykartovaného Ashley Colea. A právě na jeho místě bude po většinu zápasu pobíhat argentinský talent Messi. „Bude to výzva,“ uvedl portugalský obránce.

Jeho obvyklý post je přitom na druhé straně. Ovšem pozici levého beka si otestoval v posledním ligovém utkání s West Hamem.

Jak obstál? Těžko říct. Chelsea sice vyhrála, ale manažer Guus Hiddink viděl nedostatky a raději ho ve druhé půli stáhl. „Hrál po zranění. Nabírá fyzičku,“ vysvětlil nizozemský kouč svůj tah.

ArchívFoto Archív

Večer ale pravděpodobně bude muset Bosingwa odehrát celých devadesát minut. Hiddink si proto vzal svého svěřence po včerejším tréninku stranou, aby mu přednesl všemožné strategie, kterými by měl Messiho uhlídat.

Podaří se mu to? „Jsem připraven. Nemám žádný problém s tím, že budu strážit Messiho,“ ujistil Bosingwa. „Je to velká hvězda, ale dá se zastavit. Musíte být jen trpěliví a klidní.“

Bývalý obránce Porta, který zamířil do Chelsea před letošní sezonou, chce na Messiho vytvářet neustálý tlak a nedat mu žádný prostor.

„V mé klubové i reprezentační kariéře jsem už nastoupil proti spoustě velkých hráčů. Teď mě to čeká v Chelsea – a nebojím se!“ dodal odhodlaně Bosingwa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud