20. srpna 2010 • 04:58

Dusno uvnitř Sparty: Hráče sjel v šatně i Řepka!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímo na hřišti si po zpackaném utkání s Žilinou (0:2) na Hohenederovi vylévali zlost Jaromír Blažek s Erichem Brabcem. Na spoluhráče měl podle informací slovenského deníku Nový čas v šatně pořádně spustit i kapitán Tomáš Řepka. Jde o nabubřelost zkušených hráčů, či o snahu probudit rozmazlené primadony?



Ten obrázek vidíte skoro v každém zápase Sparty. Naběhlé žíly, vražedný pohled, vzápětí sprcha nadávek. Horší, než pověstný "fén" sira Alexe Fergusona. Tomáš Řepka často sekýruje své kolegy v obraně. Proti Žilině přímo na trávníku znovu třásl s Manuelem Pamičem, pravidelným terčem svých výlevů.

„Tomáš Řepka má holt projev, který doprovází gesty. A nedělá to jen vyloženě Pamičovi. Určitě to nebudí dobrý dojem, ale ten hráč to nemyslí špatně, že by ho chtěl třeba fyzicky inzultovat. Důrazně mu jen vytýká chyby,“ brání klíčovou postavu Sparty trenér Chovanec.



Jenže je normální, aby kapitán pomalu z centimetrové vzdálenosti řval na svého kolegu z obrany? Nezkušený hráč se z takového výpadu nemusí vzpamatovat celý zápas, natož aby podal stoprocentní výkon.

"Tohle nebylo o tom, aby dotyčný spoluhráči pomohl. Tohle už bylo malé divadlo,“ kritizoval chování zkušených borců z Letné František Komňacký, asistent trenéra české reprezentace. Stejně jako Řepka se v posledním utkání chovali i Blažek s Brabcem.

Na hřišti už řízný stoper nenakládá útočníkům tolik jako kdysi, o to víc si svůj vztek vylévá na spoluhráčích. Hulákáním na trávníku či v kabině.

Tomáš Řepka si to chce s Pamičem pořádně vyříkat (duel Sparty s Poznaní)Foto Pavel Mazáč (Sport)


Jak slovenskému deníku Čas potvrdil útočník Miloš Lačný, sedmatřicetiletý stoper byl pořádně nabroušený. Po Žilině to schytali úplně všichni. Gólmanem Blažkem počínaje a nejmladším legionářem konče.

Bouřka v šatně může kolektiv probudit, nebo naopak potopit. „Po zápase jsme si všimli, že mezi hráči Sparty nebyla ideální atmosféra. Jsem přesvědčený, že nám se to stát nemůže,“ tvrdil žilinský kouč Pavel Hapal.

Sparťanský stoper (a další mazáci v týmu) využívají své obrovské moci v týmu. Kouči Chovancovi evidentně přerůstají přes hlavu. V Polsku se nechají zbytečně vyloučit Matějovský se Sionkem, s Žilinou se vykartovali Řepka s Brabcem.



"Staroši" zkrátka útočí na "mlaďase". Aktuální téma, které se točí kolem sparťanské kabiny. I díky tomu je na Letné pořádně dusno. Hráči jsou pod tlakem, miliony z Ligy mistrů se vzdalují. A nervozita u zkušenějších borců evidentně narůstá...

V odvetě na Slovensku se každopádně musí stát malý zázrak, aby sparťané do Ligy mistrů postoupili. Z domácího utkání dohánějí dvoubrankovou ztrátu, což bude proti rozjeté Žilině sakra náročné.  

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud