1. září 2020 • 14:58

České kluby v Evropě: Slavia o LM s YB Bern, či Dány. Sparta v EL. Co ostatní?

Autor: iSport.cz, krm, apr
Vstoupit do diskuse
3
  • Jaký je další program českých klubů v evropských pohárech?Jaký je další program českých klubů v evropských pohárech?FOTO: koláž iSport.cz

    V minulé sezoně se do skupinové fáze evropských pohárů dostal jediný tuzemský klub, dnes už má český fotbal jistotu, že v ní na podzim budou minimálně dva. Slavia se porve o Ligu mistrů, Sparta vyhlíží Evropskou ligu. Šanci však pochopitelně má i trio Plzeň, Jablonec a Liberec. Jaká předkola teď jednotlivé celky čekají? S kým se utkají? A jaké jsou termíny zápasů? Projděte si přehled serveru iSport.cz!

  • SLAVIA

    Play off o Ligu mistrů

    Termín losu: 1. září (určil dvojici ve 3. předkole, ze které vzejde její soupeř)
    Termíny zápasů: 22./23. září a 29./30. září
    Možní soupeři: YB Bern, Midtjylland, 

    Slavii pomohl Ferencváros, vyřazením Celtiku v 2. předkole ji posunul mezi nasazené týmy. Los v Nyonu jim pak pro play off určil, že se o postup do základní skupiny utkají s lepším z dvojice Midtjylland (Dánsko) - Young Boys (Švýcarsko). 

    Stanislav Tecl v radostném objetí s Nicolae StanciemFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • PLZEŇ

    3. předkolo Evropské ligy

    Termín losu: 1. září
    Termín zápasu: 24. září

    Viktorii dělilo jen pár vteřin od toho, aby už také měla jistotu pohárového podzimu. Jenže zápas v Alkmaaru nakonec dopadl špatně, Západočeši jsou venku z Champions League a musí se rvát o Evropskou ligu. V 3. předkole je čeká Sönderjyske. Mimochodem tým, který v srpnu 2016 potrápil Spartu. Duel v Dánsku skončil 0:0, Letenští pak v domácím prostředí prohrávali 0:2. Povedl se jim ale obrat, který gólem na 3:2 v 85. minutě završil Jakub Brabec, v současné době stoper Viktorie.     

    Radost plzeňských fotbalistů po vedoucí brance Davida Limberského do sítě Alkmaaru ve 2. předkole Ligy mistrůFoto fcviktoria.cz

  • SPARTA

    základní skupina Evropské ligy

    Termín losu: 2. října
    Termíny zápasů: 22. října, 29. října, 5. listopadu, 26. listopadu, 3. prosince, 10. prosince

    Po třech letech bez pohárů se na Letné mohou radovat. Díky triumfu v MOL Cupu míří rovnou do skupiny Evropské ligy a vyhnou se zrádným předkolům, která je v posledních letech zastavovala. Vše oficiálně potvrdila UEFA. Pro klubový koeficient Sparty je extrémně důležité, aby na podzim uspěla, po sezoně se jí totiž odečte superúspěšný ročník 2015/16 (čtvrtfinále EL). Při losu by Pražané s největší pravděpobností měli být nasazení ve druhém koši.

    Sparta díky triumfu v MOL Cupu míří do základní skupiny Evropské ligyFoto Michal Beránek (Sport)

  • JABLONEC A LIBEREC

    2. předkolo Evropské ligy

    Termín losu: 31. srpna a 1. září
    Termín zápasu: 17. září

    Dva rivalové ze severu Čech před sebou mají stejnou - a hodně obtížnou - cestu do skupiny. V předkolech Evropské ligy musí postupně vyřadit tři soupeře. Slovan se v prvním kroku utká s litevským FK Riteriai, Jablonec čeká duel s Dunajskou Stredou. Oba čeští zástupci budou v roli hostů. V případě postupu odehrají na hřištích soupeřů i 3. předkolo. V něm by Liberec narazil na srbský celek Bačka Topola, nebo rumunský FCSB. Jablonec by se střetl s lineckým LASKem. 

    Robert Hrubý přijímá gratulace k trefě do sítě PardubicFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud