ČTK
17. února 2013 • 23:00

Útočník Baroš v pondělí podepíše smlouvu s Baníkem Ostrava

Autor: ČTK, iSport.cz, Richard Šíma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Fotbalista Milan Baroš v pondělí zpečetí podpisem smlouvy svůj návrat do Ostravy. Jednatřicetiletý útočník, který se v týdnu dohodl na rozvázání smlouvy v Galatatasaryi Istanbul, by se ještě dnes měl objevit na Bazalech a v pondělí před polednem pak uzavře s Baníkem kontrakt pro jarní část sezony.



Baník během neděle svolal na pondělních 11:30 svolal mimořádnou tiskovou konferenci, a i když neoznámil její náplň, není pochyb o tom, že si na ní vedení klubu oficiálně plácne s novou posilou. Hned poté by se druhý nejlepší reprezentační střelec měl připojit k týmu.

Baroš je volný od středy, kdy předčasně ukončil smlouvu v Istanbulu. Během pátku italská média spekulovala o tom, že by se vigantický odchovanec mohl stát náhradou za zraněného Diega Milita v Interu Milán, ale to italský přestupní řád neumožňuje.

Známý útočník se do ostravských barev obleče po jedenácti letech, hrát by měl už v sobotu v úvodním jarním utkání proti Českým Budějovicím.

Dohoda Baroše s klubem udělala dojem na fanoušky i experty. „Ze všech hráčů, kteří se v průběhu zimní přestávky do české ligy vrátili, a jsou to vesměs všechno hráči s reprezentačními zkušenostmi, je comeback Baroše největší událostí,“ pokyvuje hlavou František Komňacký, trenér Jihlavy.

„Přiznám se, že kdyby mi někdo před měsícem nebo dvěma řekl, že existuje možnost, že se Milan do Baníku teď v zimě vrátí, nedával bych tomu víc než pět procent,“ dodal.

Komňacký čeká, že Ostrava a okolí bude z příchodu hvězdy v pozoru. „On ten region zblázní. Třeba to nebude euforie, kterou jsme tam v tom roce 2004 zažili my, ale Bazaly plné budou. A to Baníku pomůže. Znám ho dlouho a vím, že je to kluk, který má rád, když se to kolem něho točí. A jestli se mu skutečně podaří Bazaly naplnit, neskutečně ožije,“ předpověděl Komňacký.

Pro všechny teď zůstává jedinou neznámou, v jaké formě někdejší reprezentační rychlík bude. I tady mu ale bývalý trenér Baníku věří.

„Pokud mu fanoušci dopřejí čas, půjde nahoru. Nebude chtít ty lidi v žádném případě zklamat. A to ho požene dopředu,“ dodal Komňacký na adresu fotbalisty, který se v posledních měsících trápil v tureckém Galatasarayi, kde vůbec nehrál.

Útočník Milan Baroš je už domluven na příchodu do Baníku Ostrava. Klubu svého srdce by se měl upsat v pondělí.
Útočník Milan Baroš je už domluven na příchodu do Baníku Ostrava. Klubu svého srdce by se měl upsat v pondělí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud