15. února 2013 • 14:32

Spekulace z Itálie: Baroš do Interu? Není to reálné, vylučuje Paska

Autor: iSport.cz, ČTK, riš, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle by mohl být nečekaný zvrat. Na Milana Baroše má podle italských serverů údajně políčeno Inter Milán, kde by se měl stát náhradou za útočníka Diega Milita, který se ve čtvrtečním zápase Evropské ligy vážně zranil. Tuhle informaci vylučuje hráčův manažer Pavel Paska. Baroš je přitom blízko k návratu do Baníku Ostrava, kde by měl strávit jarní část sezony.



Třiatřicetiletý Argentinec si ve čtvrtečním zápase Evropské ligy s Kluží vážně poranil koleno a devět měsíců si fotbal nezahraje. Militovi podle nejhorších prognóz vzhledem k pokročilému fotbalovému věku hrozí i konec kariéry.

"Má poraněný zkřížený i postranní vaz, jedná se o vážné zranění, které ale nesouvisí s tím předchozím," řekl kouč Interu Andrea Stramaccioni na adresu útočníka, který v roce 2010 zařídil milánskému klubu trofej v Lize mistrů. Ve finále s Bayernem Mnichov dal oba góly.

Milito si poranil levé koleno už po sedmi minutách hry, poté co špatně došlápl. Vystřídal ho krajan Rodrigo Palacio a dal dva góly. Díky němu Inter porazil v úvodním zápase 2. kola Kluž 2:0. V italské lize patří milánskému klubu čtvrté místo.

Italský tisk včetně deníku Gazzeta dello Sport ihned přišel s hypotézou, že horkým adeptem na zacelení místa po Militovi by se mohl stát Baroš, který je momentálně volný hráč.

"Inter Milán? Nebudu nic komentovat, protože to pro mě vůbec není téma," uvedl pro iSport.cz hráčův manažer Pavel Paska.

Jednatřicetiletý útočník se ve středu vyvázal ze smlouvy v Galatasarayi Istanbul a podle dobře informovaných zdrojů míří na půl roku zpátky do Baníku Ostrava. Jenže kvůli formálním průtahům jeho příchod stále nebyl uzavřen, což všechny potenciální zájemce o Barošovy služby nechává v naději.

"V této chvíli nemám žádné konkrétní informace. Večer máme naplánovanou schůzku s hráčovým manažerem panem Paskou, kde bych se měl dozvědět víc," reagoval pro iSport.cz šéf Baníku Petr Šafarčík.

Už je jisté, že si Milan Baroš dres Galatasaraye Istanbul znovu neobleče
Už je jisté, že si Milan Baroš dres Galatasaraye Istanbul znovu neobleče

Zimní přestupní termín na Apeninském poloostrově skončil sice 31. ledna, což se ale nevztahuje na hráče bez profesionální smlouvy. Baroš by tak teoreticky mohl následovat příklad Luise Sahy, který po lednovém ukončení smlouvy se Sunderlandem minulý týden přestoupil do Lazia Řím.

Podle webu calciomercato.it by se však mělo jednat jen o hráče, kteří kontrakt rozvázali ještě před 31. lednem, a v tom případě by Barošovo angažmá v Interu nepřicházelo v úvahu. Gazzeta dello Sport informuje, že klub by potřeboval svolení FIFA.

První verzi, která příchod Baroše vylučuje, potvrzují slova Pavla Pasky. "Je to nesmysl. Kdo s tím přišel, ať si přečte fotbalové řády. Nejde to, to by si potom každý mohl přestupovat, kdy by chtěl. Stačilo by se vyvázat  ze smlouvy," odkazuje na fotbalové řády.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud