25. května 2014 • 14:50

Vašíček spustil bouři! Sigma by měla sestoupit, odsoudil "svůj" klub

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motivaci má vyšponovanou na maximum. A v Olomouci si drbou hlavu, že do smlouvy se Znojmem o hostování Václava Vašíčka nedali podmínku, že útočník nesmí proti svému mateřskému klubu nastoupit. „Za jaro by si Sigma zasloužila sestoupit,“ míní třiadvacetiletý střelec před nedělní bitvou. "Měl se ve svých vyjádřeních krotit," myslí si naopak na Hané.



Olomouckému klubu vděčí za vstup do velkého fotbalu, teď ale válí za Znojmo.

„Pokusím se dokázat, že udělali chybu, když mě pustili,“ ujišťuje autor deseti branek. Teď chce ale oplatit Znojmu dobrým výkonem důvěru, kterou od nováčka dostal. A je jedno, že jde o přímou bitvu o sestup a v cestě stojí „jeho“ Sigma „Bude to kdo s koho. Buď my, nebo oni. Chci přidat pár gólů, abychom se zachránili,“ má jasno.

Na to, že mu končí hostování, a po sezoně se na Hanou nejspíš vrátí, Vašíček nehledí. „Zaregistroval jsem slova trenéra Mináře o tom, že mě Sigma neměla pouštět. Je příjemné to slyšet, ale chci zachránit ligu pro Znojmo. Bohužel to asi nepůjde jinak než na úkor Olomouce,“ tvrdí.

Na druhou stranu neskrývá rozčarování z toho, že se Hanáci dostali do tak bídné ligové situace. „V mírném šoku jsem. Olomouc patří do první ligy. Ale za jaro by si zasloužila sestoupit,“ hlásí.

Ostré výroky hráče pro změnu zaskočili hráče a vedení Sigmy Olomouc. „Je na hostování ve Znojmě, je odhodlán za něj maximálně bojovat, přestože je naším hráčem. To oceňuju, je to charakter,“ řekl Minář.

„Ovšem jeho výrok o tom, že si Sigma zaslouží sestup, mi přijde vzhledem k tomu, že se k nám po sezoně vrátí, jako poněkud překvapivý. Myslím si, že mohl být poněkud loajálnější a taktičtější,“ poznamenal olomoucký kouč.

„Ten zápas je pro nás tak důležitý, že jsem přesvědčen, že nic víc už naše hráče motivovat nemůže. Chceme-li se zachránit, musíme vyhrát. Ale kdyby Vašíčkova slova přece jen pomohla našemu týmu k ještě lepšímu výkonu, nezlobil bych se,“ podotkl Minář.

„V kabině jsme se o tom bavili, ale nechci to moc rozebírat,“ poznamenal Aleš Škerle, olomoucký kapitán. „Myslím si, že tihle mladí kluci by si měli občas lépe promyslet, co řeknou. Ale každý je svého štěstí strůjcem,“ dodal.

Znojemská radost po výhře nad Libercem 4:1. Nováček opustil sestupové příčky
Znojemská radost po výhře nad Libercem 4:1. Nováček opustil sestupové příčky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud