Jan Podroužek
23. května 2014 • 15:49

Hušbauer ve špičkových kopačkách! Poprvé do nich lezl čtyři minuty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta kopačka vypadá, jako by spadla z vesmíru. V dobrém slova smyslu. Nike Magista nekončí pod kotníkem, ale pokračuje přes něj takovou stahovací „ponožkou“. Nohu to slušně zpevní při pohybu i při nákopu. Ale leze se do toho trochu složitě. „To je pravda. Já se do toho poprvé cpal asi tři čtyři minuty,“ směje se Josef Hušbauer, záložník Sparty, kterému bude tahle obuv patřit jako prvnímu českému fotbalistovi.



Nejdřív prsty pořádně roztáhnout „ponožku“. Zasunout nohu, přitom pevně držet přední část stahovací gumy. Potřebujete vklouznout co nejhlouběji do kopačky, jinak se do ní nedostanete.

„Člověk si to potřebuje osahat, trochu tu kopačku roztáhnout. A pak už to jde bez obtíží,“ vypráví Hušbauer, který poprvé Magisty obuje v posledním ligovém kole doma s Jihlavou.

Noha je v botě silně zafixovaná. Kopačka je lehká jako peří, při chůzi cítíte, jako byste chodili jen po kolíkách. Což není na první dojem úplně příjemné, ale zase jde o zvyk. „Mně z toho nohy nebolely vůbec, jsem zvyklý,“ vykládá dosavadní nejlepší střelec ligy se 17 trefami.

A pak už kopačku chválí. „Mám v ní skvělý cit pro míč, obrovskou výhodou je i to, že je skutečně mimořádně lehká. Pokud by přišla na trh dřív, třeba bych měl na svém kontě ještě víc gólů,“ říká sparťanský záložník o Magistě, která přišla na trh jako úplná novinka a hrát v ní bude například Andrés Iniesta nebo Cristiano Ronaldo na mistrovství světa v Brazílii. V Česku by měla být k dostání za sumu, která nepřekročí sedm tisíc korun.

Magista se na nohách hvězd představí už v sobotu při finále Ligy mistrů. O týden později je vezme oficiálně na nohy Hušbauer proti Jihlavě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud