22. května 2014 • 17:00

HOTOVO: Spartu posílil brankář Štěch! Domluven je i Vaclíkův přestup

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je to definitivní. Fotbalovou Spartu posílil brankář Marek Štěch, kterému skončila smlouva v anglickém Yeovilu a dnes podepsal na Letné tříletý kontrakt. Z klubu naopak odchází dosavadní jednička Tomáš Vaclík, který úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku ve švýcarské Basileji a podepsal čtyřletou smlouvu.



Tomáš VaclíkFoto Pavel Mazáč Sport

„Připouštěli jsme, že odchod jednoho klíčového hráče v tomto období může nastat. Nabídka Basileje byla jak pro nás, tak i pro samotného Tomáše (Vaclíka) naprosto mimořádná. Nedokázali jsme si ale představit Tomášův odchod, aniž bychom měli zajištěnou adekvátní náhradu, a jsme přesvědčeni, že se to podařilo,“ okomentoval přestupy Jakub Otava, člen sparťanského představenstva.

Finanční náležitosti Vaclíkova transferu se rozhodly oba kluby nezveřejnit, podle zákulisních informací Sparta vyinkasuje 75 milionů korun.

„Jsme rádi, že jsme před dvěma a půl lety s Tomášem zvolili přestup do Sparty, protože se to ukázalo jako správná volba. Myslím, že jeho angažmá vedlo ke všeobecné spokojenosti. Tomáš ze Sparty neutíká, ale zahraniční angažmá pro něj představuje další velkou výzvu,“ doplnil brankářův agent David Nehoda.

Marek ŠtěchFoto profimedia.cz
Za velký úlovek se dá považovat angažování Marka Štěcha, který v minulosti prošel mládežnickými výběry Sparty, než před osmi lety odešel jako šestnáctiletý talent do anglického West Hamu. Naposledy chytal druhou anglickou ligu v Yeovilu, kde měl neotřesitelnou pozici.

„Je to nádherný pocit být opět ve Spartě! Chci poděkovat klubu za zájem i své agentuře za to, jak rychle se vše vyřešilo. Je krásné být zase na Letné a moc se na nové angažmá těším,“ prohlásil Marek Štěch, jenž se upsal na tři roky.

Sparta je rovněž domluvena na příchodu Davida Bičíka, který se Štěchem v příští sezoně vytvoří na Letné gólmanský tandem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud