23. května 2014 • 11:10

Jablonec staví Galacticos. Do Jablonce míří Romera, Kovář zvažuje i cizinu

Autor: sh, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Jablonec je blízko angažmování první posily pro příští sezonu. Podle informací iSport.cz severočeský klub posílí španělský obránce José Roméra z Dukly, naopak jednání s libereckým gólmanem Přemyslem Kovářem, kterému U Nisy v příštím měsíci skončí smlouva, se zkomplikovaly.



Měly by to být první posily v rámci „Galacticos“, které chce Na Střelnici vybudovat šéf klubu a zároveň i předseda FAČR Miroslav Pelta, jenž by rád na severu Čech vytvořil tým schopný atakovat nejvyšší příčky v lize a uspět v evropských pohárech.

Ze sousedního Liberce již za tímto účelem získal na tři roky úspěšného trenéra Jaroslava Šilhavého i s asistenty Jiřím Chytrým a Milanem Veselým.

Podpis smlouvy s Romérou je velmi blízko a k jejimu stvrzení by mělo dojít v nejbližších dnech. Naopak jednání s Kovářem se zkomplikovala. „Zatím jsme nic neuzavřeli a je to otevřené,“ přiznal Přemysl Kovář, jenž podle informací Sportu zvažuje i nabídku ze zahraničí.

V hledáčku ambiciózního bosse je i Tomáš Hübschman, pro kterého je údajně již připravena lukrativní smlouva na tři roky. 58násobnému reprezentantovi končí v Šachtaru Doněck kontrakt a pokud ještě nezůstane v zahraničí, je pravděpodobné, že se v příští sezoně stane hlavní tváří jabloneckých „Galacticos“.

Na seznamu posil severočeského klubu dále figurují například David Pavelka z Liberce, Matěj Hybš ze Sparty, jihlavský Haris Harba či Luděk Pernica z Brna.

„Čeká nás hodně práce. Bude to zase taková malá revoluce, co se hráčského kádru týká,“ poodhalil již před časem deníku Sport sportovní ředitel Jablonce Petr Flodrman klubové plány.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud