20. listopadu 2012 • 19:29

Chřestýš pracoval pro Spartu, řekl Paclík. Majitel Plzně chystá žaloby

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke spekulacím o zapojení Plzně do stále neuzavřeného korupčního skandálu v českém fotbale se Tomáš Paclík dlouho nevyjadřoval. Nyní přechází majitel Viktorie do protiútoku. V den, kdy případ projednávala disciplinární komise, prohlásil, že chystá žalobu na oba rozhodčí, kteří o tom podali svědectví. 



Kromě toho Paclík přišel s informací, že Martin Svoboda známý pod přezdívkou Chřestýš dříve pracoval pro Spartu. Reagoval tak na dotaz v pořadu Interview ČT 24, který mířil Svobodův kamarádský vztah s ředitelem Plzně Adolfem Šádkem.

„Co jsem slyšel, tak Martin Svoboda pracoval pro Spartu. Pro Dušana Svobodu (místopředsedu představenstva Sparty – pozn. aut.) sháněl hlasy, aby uspěl ve volbě předsedy Pražského fotbalového svazu,“ prohlásil Tomáš Paclík.

Blízké vazby Šádka na Svobodu za problém nepovažuje. „To, že se někdo s někým přátelí, nic nedokazuje. Šádka jsem se ale na to okamžitě ptal a potvrdil mi, že Plzeň se korupčního jednání nedopustila.“

Paclík věří, že za celou kauzou stojí podle jeho slov jakýsi „lump“, který se snaží zničit konkurenci, tedy Plzeň. Nepřímo tak ukazuje na majitele Sparty Daniela Křetínského. „Ale nemůžu to dokázat, pouze si to myslím,“ řekl.

Nicméně je přesvědčený, že tu existuje strana, která celou aféru organizuje a jejím záměrem je Viktorii poškodit. „A to možná těm lidem stačí,“ polemizuje Paclík.

Pokud se však proti Plzni neobjeví jediný důkaz, je odhodlaný očistit jméno klubu u civilního soudu.

„Donutím rozhodčí Adámka a Býmu, aby řekli pravdu. Protože detektor lži asi dobrovolně nepodstoupí, podáme na oba pány žalobu. Poženeme je k soudu a budeme chtít náhradu škody. A když nebudou chtít svědčit ani před soudem, tak to pro ně nebude dobrá situace,“ uvedl Paclík

Také odmítl, že by se chystal ukončit svoje působení v českém fotbale, jak hrozil před posledními volbami nového šéfa českého fotbalu. „Odejít nemůžu, už to nejde. Nemůžu tady Viktorii Plzeň nechat, aby do ní každý kopal.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud