15. listopadu 2012 • 11:01

Křetínský je zakomplexovaný a ochotný zničit celou ligu, tvrdí Paclík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na náš klub nikdo sahat nebude! Tomáš Paclík, majitel Viktorie Plzeň, vyslal nepřátelům jasný vzkaz. V rozhovoru pro MF Dnes odmítá jakékoliv zapojení svých zaměstnanců do korupce. „Ale když na někoho z Plzně přinesete věrohodný důkaz, useknu mu hlavu,“ říká drsně Paclík.



Paclík mluví o Viktorii Plzeň jako o „čistém klubu“. Říká, že za nikoho nemůže dát ruku do ohně, ovšem věří, že nikdo z funkcionářů se do korupce nezapojil. A nejvíc v tomto ohledu věří Františku Myslivečkovi, jenž byl v minulosti za korupční jednání potrestán.

„Ale jestli mají důkaz, ať nás šoupnou třeba do páté ligy,“ uvedl Paclík pro MF Dnes. Je přesvědčen, že žádný věrohodný důkaz neexistuje. „Nikdy jsme si zápas nekoupili. V žádném případě,“ trvá na svém i po svědectví rozhodčího Tomáše Adámka, který se přiznal k přijetí úplatku ve výši 200 tisíc za výhru Plzně v Jablonci.

Tomáš PaclíkFoto Barbora Reichová (Sport)

„Celá ta kauza je vyvrcholením dlouhodobé nekalé činnosti zakomplexovaného člověka (Daniela Křetínského), který je kvůli svému egu ochoten zničit celou Gambrinus ligu. Na Viktorii Plzeň však nikdo sahat nebude!“ pokračuje Paclík.

Dodal, že cílem Křetínského, majitele Sparty, je zdiskreditovat úspěchy Plzně, hrdého klubu, který si podle Paclíka získal uznání i Evropě. Šéf Sparty se tímto jednáním prý jen snaží skrýt vlastní neschopnost dosáhnout úspěchů ve fotbale.

„Nikdo si nemůže dovolit na Plzeň házet neoprávněně špínu. Každý, kdo se nás pokusí zašpinit, ponese velmi tvrdé důsledky. I kdyby to měl být předseda fotbalové asociace (Miroslav Pelta),“ varoval Paclík šéfa českého fotbalu, na kterého je také naštvaný.

Zároveň prozradil, že dostává údajné vzkazy od pana Křetínského ve stylu: Vzdejte se, přiznejte se, disciplinárka vám vezme jen devět bodů, nebudete hůř než pátí a pojede se dál.

Na to ale Paclík přistoupit nechce. „Ne! Prostě ne! Nic se pod stůl zametat nebude. Pokud nás nepotrestá policie ani disciplinárka, bude pykat ten, kdo celou tu kauzu rozpoutal. Kdo vystřelí na Plzeň, dostane protiúder v plné síle,“ vzkázal.

Válka Plzeň vs Sparta, nebo-li Paclík vs. Křetínský, právě vrcholí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud