23. května 2014 • 10:43

Scholes: Rooney je za vrcholem. Trenéři se nesmí bát ho posadit

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poté, co Paul Scholes ukončil aktivní kariéru, s bývalým parťákem Waynem Rooneym nemá slitování. O největší hvězdě anglické reprezentace tvrdí, že už pravděpodobně dosáhl svého maxima a trenéři by se ho v Brazílii neměli bát posadit na lavičku, pokud jeho výkony nebudou optimální.



V desítkách zápasů spolu bojovali na hřišti. Potili stejný dres, dřeli pro úspěch United. Teď z nich ale nejlepší kamarádi možná už nejsou. Paul Scholes totiž poměrně ostře promluvil o momentální formě Waynea Rooneyho.
 
"Wayne hrál ligu v Evertonu, už když mu bylo šestnáct let, v roce 2003," upozornil někdejší ryšavý záložník z Old Trafford na raketový start kariéry anglického snajpra.

"Od té doby hrál na EURO 2004, dvou světových šampionátech, k tomu každý rok zápasy v anglické lize a Champions League za United. Mohlo dojít k tomu, že se opotřeboval," naznačil Scholes.

Rooney vlétl do velkého fotbalu mimořádně brzy, na vrcholové úrovni hraje bez přestávky deset let. "Wayne se možná dostal na svůj vrchol dřív, než je u fotbalisty obvyklé. Většinou ho dosáhnete ve 28, 29 letech. U Waynea to mohlo být v sezoně 2011/2012, kdy dal 27 ligových gólů. To mu bylo 26," dodal Scholes.

Bývalý anglický reprezentant na konci sezony Rooneyho trénoval v United, na Old Trafford přihlížel celé jeho dosavadní kariéře. Důrazného útočníka tedy zná jako málokdo.

Wayne Rooney si povídá se svým synem Kaiem
Wayne Rooney si povídá se svým synem Kaiem

Scholes dokonce tvrdí, že by jeho bývalý parťák mohl s fotbalem brzy úplně seknout. "Vzhledem k tomu, kolik toho nahrál, by mohl skončit ve 31 nebo 32 letech," uvedl Scholes.

Na Rooneym bude stát hra anglické reprezentace na blížícím se šampionátu v Brazílii. Scholes přesto říká, že by anglická desítka neměla zůstat nedotknutelnou osobou.

"Neříkám, že Rooney musí být hned odstaven. Ale pokud nezahraje dobře v přípravě nebo v úvodních zápasech mistrovství, bude zajímavé sledovat, jestli angličtí trenéři budou mít koule na to, aby ho posadili," nadhodil Scholes.

Samotný Rooney zůstává v klidu a věří ve své schopnosti. "Do šampionátu nám zbývají tři týdny, tři přátelské zápasy. Věřím, že se dostanu do té nejlepší formy. Cítím se svěží, v dobré kondici a připravený. Pokud mi to na turnaji nepůjde, nebudu hledat žádné výmluvy," slíbil 28letý forvard.



Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud