8. června 2014 • 08:01

Anglie remizovala s Hondurasem, Messi se trefil proti Slovinsku

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přípravy účastníků fotbalového mistrovství světa vrcholí, ne všem reprezentacím se ale ve zkušebních zápasech před čtvrtečním začátkem turnaje daří vyladit formu na sto procent. Střet dvou účastníků MS nabídlo utkání Anglie s Hondurasem, ostrovní favorité však s nejslabším týmem světového šampionátu uhráli pouze bezbrankovou remízu. Utkání hrané v Miami bylo navíc ohroženo špatným počasím, nakonec však bouřka způsobila jen čtyřicetiminutové zpoždění.



Anglie měla v zápase s Hondurasem dokonce početní výhodu, závěrečnou pětadvacetiminutovku hrála proti deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Beckeles. Navzdory převaze a několika šancím ale tým kouče Hodgsona nedokázal zvítězit.

"Podle šancí jsme byli lepší, ale jinak jsme trochu zklamaní. Rozhodčí byl bídný, oni dělali hloupé fauly. Některé byly na přátelský zápas otřesné. Naštěstí se to obešlo bez zranění. Navíc byl zápas přerušený, chyběl tomu rytmus," řekl anglický kapitán Steven Gerrard.

Lépe se vedlo Argentině, která změřila síly s reprezentací Slovinska. Jihoamerický celek za vítězstvím poslal už ve 12. minutě Alvarez, čtvrt hodiny před koncem pak konečné skóre 2:0 zařídil po pohledné akci odstartované Di Maríou argentinský kapitán Messi.

VIDEO | Sestřih utkáni Argentina - Slovinsko 2:0

Španělští fotbalisté v posledním přípravném utkání před mistrovství světa, na kterém budou obhajovat titul, porazili Salvador 2:0 díky dvěma gólům Davida Villy. Dvaatřicetiletý kanonýr vylepšil svou rekordní bilanci v národním týmu už na 58 branek.

Španěly mohl poslat ve Washingtonu do vedení už ve čtvrté minutě Cesc Fábregas, ale z penalty nařízené za faul na Diega Costu poslal míč nad branku. Uspěl až Villa, který právě Fábregase po přestávce nahradil.

Útočník, který po sezoně přestoupil z Atlética Madrid do nového klubu New York City, rozhodl zápas góly v 60. a 88. minutě. Řadu dalších šancí španělský tým promarnil.

Gól nedal ani Diego Costa, který však potěšil trenéra Vicenta del Bosqua tím, že zvládl po předchozích problémech se stehnem odehrát 74 minut. "Je fajn, že ze mě spadly ty obavy. Nejsem na tom ideálně, ale to zranění je rozhodně lepší. Další týden na sobě musím zapracovat," řekl útočník Atlética Madrid, který kvůli zranění odehrál jen devět minut ve finále Ligy mistrů. Španělé vstoupí do MS v pátek utkáním proti Nizozemsku.

Mistři světa měli v utkání jasnou převahu a drželi míč 80 procent času. Brankáři Iker Casillas ani David de Gea, jenž ho v 83. minutě vystřídal, si nepřipsali žádný pořádný zákrok.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Washington: Španělsko - Salvador 2:0 (0:0)
Branky: 61. a 88. Villa.

Miami: Anglie - Honduras 0:0
ČK: 65. Beckeles (Hond.).

Jacksonville: USA - Nigérie 2:1 (1:0)
Branky: 32. a 68. Altidore - 86. Moses z pen.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud