12. června 2014 • 19:28

Poplach v Anglii: Asistent Neville omylem vyzradil taktiku na Itálii!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličtí fotbalisté ještě ani nenastoupili k prvnímu zápasu na mistrovství světa a už mají z ostudy kabát. Pozorní fotografové totiž dokázali zachytit asistenta trenéra Garyho Nevilla s taktickým plánem v ruce. Zatímco soupeři tyto poznatky jistě přivítali, z Anglie už si fanoušci dělají legraci. Po letech prý mají konečně taktiku a sami si ji tři dny před zápasem vyzradí...



Normálně se jedná o nejutajovanější informace. Taktika týmu, to je střežené tajemství, o kterém ví pouze hráči a realizační tým. V anglické reprezentaci si ho ale asi zase tolik neváží.

Jak jinak si vysvětlit lehkomyslné zacházení asistenta trenéra Garyho Nevilla s papírem s taktickými pokyny. Ze snímků, které pořídili pozorní fotografové na tréninku, lze totiž vyčíst některé taktické plány pro příští zápas. Italové, sobotní soupeř Anglie, mají určitě radost.

Z plánu se soupeři Anglie například dočtou: Pokud se míč dostane do centrální zóny, hráči si musí dát alespoň tři přihrávky, než přejdou k útočníkovi. Toho musí mezitím podpořit dva záložníci a vytvořit přečíslení 3 na 2.

Asistent trenéra Anglie Gary Neville nezacházel s taktickými poznámkami zrovna opatrně
Asistent trenéra Anglie Gary Neville nezacházel s taktickými poznámkami zrovna opatrně

Na fotografiích jsou také dobře vidět informace o některých hráčích. Zajímavá je také poznámka, která byla na papíře zvýrazněna modře. „Neodpovídat na otázky o Falklandách,“ znělo upozornění nařizující vyhnout se jakýmkoliv zmínkám o souostroví, které je britskou kolonií, ale činí si na něj nárok i Argentina.

Sám „hříšník“ Neville ale vše na svém oficiálním twitterovém účtu zlehčoval. „Neškodné poznámky jsou hlavním tématem dne. Média by se raději měla starat o to, co řekl Rooney,“ narážel bývalý obránce na slova anglické hvězdy o tom, že chce dojít s týmem až na vrchol.

O tom, zda jsou poměrně podrobné taktické pokyny jen neškodné poznámky, se dá ovšem výrazně pochybovat. Jasné je, že Italové se určitě v zápase, který začíná v noci ze soboty na neděli o půlnoci, nenechají přečíslit, jak měli Angličané původně v plánu…

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud