17. června 2014 • 11:40

Z Rooneyho SUPER NÁHRADNÍK? Angličané uvažují o posazení hvězdy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti Itálii parádně nahrál na vyrovnávací gól. Jenže také zahodil velkou šanci a ve druhém poločase se téměř vytratil ze hřiště. Na Waynea Rooneyho se opět valí kritika. V Anglii dokonce píší o tom, že nejzkušenější útočník začne v klíčovém zápase s Uruguaí (čtvrtek 21:00) jen na lavičce.



Jeho hru rozebírají do nejmenšího detailu. Fyzická připravenost, forma, role na hřišti, pozice v týmu. Cokoliv Wayne Rooney během MS udělá, to v Anglii dlouze zkoumají.

Po prohře s Itálií (1:2) se Albion dostal pod velký tlak. Ve čtvrtek s Uruguaí už nesmí zaváhat, pokud chce pomýšlet na vyřazovací souboje. Trenér Hodgson a s ním celá země řeší - má u toho být na hřišti i Wayne Rooney?

Angličané se v pondělí připravovali na své základně v Riu. Když úvodní sestava ze sobotní náročné bitvy s Italy dotrénovala, jeden z hráčů ještě zůstal na hřišti. Rooney si přidal půlhodinku navíc s náhradníky, věnoval se především pilování střelby.

Trenér Roy Hodgson ho v jeden moment vzal kolem ramen a dlouze s ním rozmlouval. Připravoval ho snad kouč na to, že proti Uruguayi, kde Anglii půjde o všechno, začne z pozice náhradníka?

"Podle toho, jak vidím Waynea každý den na tréninku, musím říct, že je to náš strašně důležitý hráč," odmítl spekulace anglický asistent trenéra a bývalý obránce Manchesteru United Gary Neville.

Wayne Rooney během utkání Anglie s Itálií na světovém šampionátu v Brazílii
Wayne Rooney během utkání Anglie s Itálií na světovém šampionátu v Brazílii

"Pod Royem (hlavní trenér Hodgson) je to náš nejlepší střelec, klíčový nahrávač. Pokud by s Itálií vstřelil gól, stal by se mužem zápasu," bránil svého hráče. "Při hodnocení utkání jsme se s ostatními trenéry shodli, že není pochyb o tom, že Wayne hrál dobře. Proti Itálii udělal všechno, co jsme po něm chtěli."

Rooney v reprezentaci sice nastřílel už 39 gólů (je pátým nejlepším střelcem v historii Anglie), jenže na předchozích dvou šampionátech se neprosadil a nepovedlo se mu to ani proti Itálii.

Při vstupu do turnaje nastoupil na levém křídle, což není jeho běžná pozice. Rooney se nejlépe cítí uprostřed útoku, kde může nejvíc využít své schopnosti.

"Může to být frustrující, když nehrajete na místě, jakém jste zvyklí. Ale Wayne Rooney patří mezi světové hráče a myslím, že kdekoliv nastoupí, dokáže hru maximálně ovlivnit," prohlásil jeho spoluhráč z United i reprezentace Danny Welbeck.

Ve čtvrtek půjde Anglii o všechno, proti Uruguayi tým čeká přímý boj o postup ze skupiny. Rooney u toho na hřišti ale možná nebude. Britské deníky Times a Mirror tvrdí, že začne jen na střídačce.

Podle Mirroru z něj Hodgson udělá jakéhosi super náhradníka, který by měl zápas otočit v jeho průběhu. Timesy se zase odvolávají na Rooneyho údajně slabší kondici.  

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud