15. června 2014 • 10:45

VIDEO: Hvězdný úlet. Rooney předvedl nejhorší roh v kariéře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří Wayne Rooney do základní sestavy Anglie, nebo se z hvězdného útočníka má stát spíš náhradník? V premiérové utkání na šampionátu v Brazílii proti Itálii (1:2) Rooney předvedl skvělé i hrůzné momenty. Nejdřív parádním pasem za obranu vybídl k vyrovnání Sturridge, ve druhém poločase ale selhal ve slibné brankové příležitosti, jeden z jeho rohových kopů navíc aspiruje na cenu za největší ukopnutí mistrovství.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 6. • 00:00
Anglie
Anglie
1:2
ONLINE
15. června
00:00
Itálie
Itálie
Góly

Domácí: 37. Sturridge

Hosté: 35. Marchisio, 50. Balotelli

Sestavy

Domácí: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Gerrard (C), Henderson (73. Wilshere) – Welbeck (61. Barkley), Sterling, Rooney – Sturridge (79. Lallana).

Hosté: Sirigu – Chiellini, Paletta, Barzagli, Darmian – De Rossi, Pirlo (C), Verratti (57. Motta) – Candreva (79. Parolo), Marchisio, Balotelli (73. Immobile).

Náhradníci

Domácí: Foster, Forster, Smalling, Jones, Shaw, Wilshere, Lampard, Milner, Lallana, Barkley, Oxlade-Chamberlain, Lambert

Hosté: Buffon, Perin, De Sciglio, Abate, Bonucci, Motta, Cerci, Aquilani, Parolo, Cassano, Immobile, Insigne

Karty

Domácí: Sterling

Rozhodčí

Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Všichni Nizozemsko)

Stadion

Arena Amazonia (Manaus)

Rooney nastoupil na pozici levého křídla, spolu s Welbeckem a Sterlingem měl doplňovat na hrotu číhajícího Daniela Sturridge. "Dá už konečně na mistrovství světa gól?" ptala se celá Anglie před startem šampionátu.

Anglie po výtečně sehraném italském signálu prohrávala 0:1, hned o dvě minuty poté ale rychle zareagovala a vyrovnala. Jedna z hlavních rolí u gólu patřila právě Rooneymu.

Speciál iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Anglický útočník dostal pěkný balon do křídla, poté se podíval a milimetrovým pasem za obranu nabil na gól Sturridgeovi. Rooney měl na brance zásadní podíl, přihrávku načasoval naprosto dokonale.

To však byl prakticky jediný světlý moment největší anglické opory. Rooney se ve vlhké "pračce" tropů v Manausu pral s náročnými klimatickými podmínkami, ve druhém poločase se trápil.

Bohužel pro Anglii selhal v dalším klíčovém momentu. Zatímco Balotelli nabídnutou příležitost zužitkoval a poslal Itálii do vedení 2:1, Rooneymu se vyrovnat nepodařilo.

Útočník Anglie Wayne Rooney akci připravil, jeho kolega Daniel Sturridge ji zakončil a vyrovnání proti Itálii bylo na světěFoto ČTK

V 62. minutě se dostal za italskou obranu, výborně se uvolnil, jenže přízemní střelou nedokázal trefit branku. Rooney dobře věděl, že tohle se dává, jen se bezmocně chytil za hlavu a obličej schoval do dlaní.

Vrchol Rooneyho zmaru přišel čtvrt hodiny před konem utkání. Rohový kop rozehrál tak nešikovně, že míč letěl vysoko nad bránu, místo hlav spoluhráčů ho chytali sběrači za brankou.

"O výsledku rozhodlo, když Rooney šanci neproměnil, zatímco Balotelli hlavičkoval do sítě po skvělém centru," hodnotil pro BBC legendární francouzský útočník Thierry Henry.

"Nějaké příležitosti jsem také zahodil. Wayne určitě ví, že v takovém zápase z podobné šance musí dát gól. To se mu nepovedlo a podle mě to rozhodlo o zápase," dodal bývalý kanonýr Arsenalu.

VIDEO: nepovedený roh Waynea Rooneyho

Wayne Rooney během utkání Anglie s Itálií na světovém šampionátu v Brazílii
Wayne Rooney během utkání Anglie s Itálií na světovém šampionátu v Brazílii

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud