18. června 2014 • 09:08

VIDEO: Co to bylo za gól? Brankář Ruska předvedl největší kiks MS

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si fotbalisté Ruska start na šampionátu v Brazílii určitě nepředstavovali. Jižní Koreu nedokázali zrovna potrápit a doplatili na obrovskou hrubku brankáře Igora Akinfejeva ve druhém poločase. Toho později naštěstí zachránil kanonýr Alexandr Keržakov, který vstřelil vyrovnávací branku na konečných 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 6. • 00:00
Rusko
Rusko
1:1
ONLINE
18. června
00:00
Jižní Korea
Jižní Korea
Góly

Domácí: 74. Keržakov

Hosté: 68. Lee Keun-Ho

Sestavy

Domácí: Akinfejev – Ješčenko, Ignaševič, V. Berezuckij, Kombarov – Samedov, Fajzulin, Glušakov (72. Denisov), Žirkov (71. Keržakov), Šatov (59. Dzagojev) – Kokorin.

Hosté: Džung Sung-Rjung – Lee Jong, Kim Joung-Džwon, Hong Džeong-Ho (73. Hwang Seo-Kho), Jun Suk-Joung – Ki Sung-Jueng, Han Koo-Kjoung, Lee Čchung-Jong, Koo Dža-Čeol – Park Ču-Jung (56. Lee Keun-Ho), Son Heung-Min (84. Kim Bo-Kjung).

Náhradníci

Domácí: Lodygin, Ryžikov, Kozlov, Ščennikov, Semjonov, Granat, Denisov, Dzagojev, Mogilevec, Ionov, Kanunnikov, Keržakov

Hosté: Kim Seung-Džju, Lee Bum-Joung, Kim Čchang-Soo, Kwak Tä-Hwi, Hwang Seo-Kho, Park Džoo-Ho, Kim Bo-Kjung, Ha Dä-Sung, Park Džong-Woo, Lee Keun-Ho, Kim Shin-Wook, Dži Dong-Won

Karty

Domácí: Šatov

Hosté: Son Heung-Min, Ki Sung-Jueng, Koo Dža-Čeol

Rozhodčí

Nestor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (všichni ARG).

Stadion

Arena Pantanal.

Zápas s Jižní Koreou si ruský brankář Igor Akinfejev za rámeček určitě nedá. První duel na mistrovství světa v Brazílii se mu totiž vůbec nepovedl. V prvním poločase mohl přihrát soupeři během odkopu, který poslal moc nízko při zemi. Naštěstí však kolem něj žádný jihokorejský útočník nebyl.

Akinfejevovi několikrát během zápasu vypadl míč z ruky a většina zákroků působila dost nejistě. Největší minelu si ovšem vybral v 68. minutě. Po nepříliš povedené střele Lee Keun-ha mu totiž vyklouzl míč z ruky a poslal ho přímo za svá záda. Okamžitě mu došlo, co jeho hrubka znamená, a tak si lehl na zem a schoval obličej do rukou. Rusko totiž po jeho chybě prohrávalo 0:1.

"Lidé dělají chyby. Stejně jako hráči v poli nepromění penaltu, i brankáři mohou udělat chyby. Já jsem s Igorovou prací spokojen, protože je to skvělý brankář," zastal se ho po zápase trenér Fabio Capello.

Podívejte se, jak se ruský brankář marně snažil napravit vlastní chybu
Podívejte se, jak se ruský brankář marně snažil napravit vlastní chybu

Hrubku ovšem vyžehlil kanonýr ze Zenitu Alexandr Keržakov. Ten v 74. minutě dorážel odražený balon přímo do jihokorejské brány. Rusové tak alespoň zachránili remízu a dali malý dárek Capellovi k jeho dnešním 68. narozeninám.

"Musím hráčům poděkovat za to, jak v utkání zareagovali na gól soupeře. Řekl jsem jim, že to byl nejlepší dárek, jaký mi mohli dát," řekl Capello po utkání novinářům. "Znamená to pro mě hodně, protože to ukázalo sílu týmu," dodal.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud