18. června 2014 • 09:49

Mexický hrdina! Brankář famózně vychytal Neymara, sežene práci?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může být skutečně pohádkový příběh. Brankář mexické reprezentace Guilermo Ochoa předvedl v zápase mistrovství světa proti Brazílii excelentní výkon a možná si tím zachránil kariéru. Na konci sezony mu totiž končí smlouva ve francouzském Ajacciu a jistotu dalšího angažmá zatím nemá. Po parádním vystoupení se ale najednou mluví o zvučných klubech!



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 21:00
Brazílie
Brazílie
0:0
ONLINE
17. června
21:00
Mexiko
Mexiko
Sestavy

Domácí: César – Dani Alves, Silva (C), Luiz, Marcelo – Paulinho, Gustavo – Ramires (46. Bernard), Oscar (84. Willian), Neymar – Fred (68. Jo).

Hosté: Ochoa – Aguilar, Rodríguez, Márquez (C), H. Moreno, Layún – H Herrera (76. Fabián), Vázquez, Guardado – G. dos Santos (84. Jiménez), Peralta (74. Hernández).

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Dante, Maxwell, Henrique, Maicon, Fernandinho, Hernanes, Willian, Hulk, Bernard, Jo, Victor

Hosté: Corona, Talavera, Salcido, Reyes, Ponce, Fabián, Brizuela, Aquino, Peña, Jiménez, Pulido, Hernández

Karty

Domácí: Ramires, Silva

Hosté: Aguilar, Vázquez

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (všichni Turecko) – Moen (Norsko)

Stadion

Estádio Plácido Aderaldo Castelo, Fortaleza

Brazílie neodehrála v souboji s Mexikem povedený zápas, přesto mohla několikrát rozhodnout. Jistě nepřekvapí, že v hlavní roli byl většinou hvězdný Neymar. Hrdina se z něj tentokrát ale nestal. Důvod má jméno Guilermo Ochoa.

Mexický brankář přiváděl Brazilce doslova k šílenství. V první půli se vyznamenal především při Neymarově hlavičce, kterou parádně vyrazil. "Byl to pro mě nejtěžší pokus. Šlo o ránu a přesně k tyči, tenhle zákrok se mi líbil nejvíc," komentoval jeden z klíčových momentů zápasu Ochoa.

VIDEO | Vynikající zákrok Ochoy proti Neymarovi

Jeho představení ovšem gradovalo především ve druhé polovině utkání. Opět šlo o souboj Neymar vs Ochoa. A vítězem se stal znovu mexický brankář, který byl po zápase oslavován ze všech stran. Tentokrát vyrazil střelu mladého útočníka z bezprostřední blízkosti.

Ten nejlepší moment měl ale teprve přijít. To když Ochoa dokázal chytit i prudkou hlavičku Thiaga Silvy z malého vápna. Neuvěřitelný zákrok se okamžitě začal šířit po internetu.

VIDEO | Fantastický zákrok proti hlavičce Silvy

"Ten mexický brankář se mi nelíbil," vtipkoval po utkání trenér Brazilců Luiz Felipe Scolari. "Zápas se mu povedl a to je důvod, proč jsme nevyhráli. Byl asi nejlepším hráčem dnešního zápasu," dodal.

"Byl to můj životní zápas," neskrýval radost Ochoa. "Nemůžu uvěřit, že se mi něco takového povedlo na mistrovství světa a před tolika fanoušky," liboval si.

Celý příběh je o to zajímavější, že Ochoa momentálně řeší svoji fotbalovou budoucnost. Ve francouzském Ajacciu už má dokonce po rozlučce. Jinou smlouvu zatím podepsanou nemá.

Po skvělém výkonu se z nezaměstnaného brankáře stalo horké zboží. A skloňují se velká jména. Brankáře by prý potřebovali například v Arsenalu, Atléticu Madrid nebo Neapoli. Ochoa si nejspíše bude moci vybírat.

Šilhavý o Brazilci Fredovi: Po ofsajdech skončil, ale neměl to lehké
Video se připravuje ...

Brankář Mexika Guilermo Ochoa přijímal po skvělém výkonu proti Brazílii pochvaly od svých spoluhráčů
Brankář Mexika Guilermo Ochoa přijímal po skvělém výkonu proti Brazílii pochvaly od svých spoluhráčů

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud