18. června 2014 • 22:55

Krach Španělů! Obhájci titulu prohráli s Chile a končí ve skupině

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je konec! Fotbalisté Španělska nezvládli ani druhý zápas proti Chile (0:2) a na MS končí už ve skupině. O vítězství jihoamerického týmu nad obhájci titulu a úřadujícími mistry Evropy rozhodli už v prvním poločase Eduardo Vargas a Charles Aránguiz. Chilané doprovodí do vyřazovacích bojů rovněž stoprocentní Nizozemce, s kterými si v závěrečném vzájemném duelu zahrají o první místo.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 6. • 21:00
Španělsko
Španělsko
0:2
ONLINE
18. června
21:00
Chile
Chile
Góly

Domácí:

Hosté: 20. Vargas, 43. Aranguiz

Sestavy

Domácí: Casillas (C) – Azpilicueta, Martínez, Ramos, Alba – Busquets, Alonso (46. Koke) – Silva, Iniesta, Pedro (76. Cazorla) – D. Costa (64. Torres).

Hosté: Bravo (C) – Medel, F. Silva, Jara – Isla, Aranguiz (64. Gutiérrez), Vidal (88. Carmona), Díaz, Mena – Vargas (85. Valdivia), A. Sánchez.

Náhradníci

Domácí: Reina, Albiol, Piqué, Juanfran, Xavi, Fábregas, Mata, Cazorla, Koke, Villa, Torres, de Gea

Hosté: Toselli, Herrera, Albornoz, Rojas, Carmona, Valdivia, Beausejour, Gutiérrez, Fuenzalida, Orellana, Pinilla, Paredes

Karty

Domácí: Alonso

Hosté: Vidal, Mena

Rozhodčí

Mark Geiger (USA) – Mark Hurd (USA), Joe Fletcher (CAN)

Stadion

Estadio Jornalista Mário Filho, Maracanã, Rio de Janeiro

Návštěva

74 101 diváků

Trenér Vicente del Bosque po výprasku 1:5 s Nizozemskem nechal v brance kapitána Casillase, zato ve stoperské dvojici nahradil Piquého Martínezem a místo záložníka Xaviho nasadil pohyblivějšího Pedra. Jeho protějšek Jorge Sampaoli vyztužil zadní řadu třetím stoperem Franciscem Silvou.

Jihoamerický tým zahrozil už v první minutě, jenže Vargas prováhal možnost k zakončení a jeho tým kopal jen roh. Španělé poté začali ovládat hru, největší závar v 15. minutě ale nevyřešili dobře Costa a David Silva, zakončujícího Alonsa pak zblízka vychytal Bravo.

Hráči Španělska nevěří svým očím - v klíčovém zápase s Chile prohráli 0:2Foto EPA

Za pět minut předvedli Chilané vynikající akci, na jejímž konci předložil Aránguiz míč Vargasovi. Útočník Valencie obelstil Casillase, poslal míč do sítě a prokázal, že se mu proti Španělům daří. V posledním vzájemném utkání (2:2) jim v přípravě loni v září dal hned dva góly.

Těsně před přestávkou prohloubil bídu staticky hrajících Španělů druhým gólem Aránguiz. Záložníkovi Internacionalu vyboxoval míč zbytečně přímo na nohu po přímém kopu Sáncheze Casillas.

Brankář Realu Madrid v Brazílii lovil míč ze sítě už posedmé, přitom na cestě za titulem světových šampionů před čtyřmi lety a vítězstvími na ME v letech 2008 a 2012 dostala "La Roja" dohromady jen šest gólů.

Útočník Španělska Diego Costa na kolenou jakoby symbolizoval celý týmFoto Reuters

Španělé před nepřátelsky naladěným publikem na stadionu Maracaná po přestávce zvýšili aktivitu, ale ke gólu to nevedlo. Po nůžkách Costy v 53. minutě zblízka minul odkrytou branku Busquets, jinak ale končily útoky evropského celku většinou před velkým vápnem.

Chilany v cestě za historicky prvním vítězstvím nad dnešním soupeřem nerozhodilo ani střídání zraněného Aránguize. Nejnadějnější pokusy na korekci výsledku předvedli Iniesta a Cazorla, jejich rány z dálky ale vytěsnil Bravo.

Obhájci zlata Španělé napodobili výsledek Italů na posledním MS v Jihoafrické republice, kde "Squadra azzura" rovněž skončila cestu za obhajobou titulu ve skupině.

Španělsko - Chile 0:2 (0:2)
Branky: 20. Vargas, 43. Aránguiz.
Rozhodčí: Geiger - Hurd (oba USA), Fletcher (Kan.).
ŽK: Alonso - Vidal, Mena.
Diváci: 74.738.

Španělsko: Casillas - Azpilicueta, Martínez, Ramos, Alba - Alonso (46. Koke), Busquets - Pedro (76. Cazorla), D. Silva, Iniesta - Costa (64. Torres).

Chile: Bravo - Jara, Medel, F. Silva - Isla, Aránguiz (64. Gutiérrez), Díaz, Mena - Vidal (88. Carmona) - Vargas (85. Valdivia), Sánchez.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 6 6 0 0 20:6 18
2. Chile 4 2 0 2 5:5 6
3. Španělsko 5 2 0 3 8:12 6
4. Austrálie 5 0 0 5 5:15 0

Reakce hráčů Španělska po inkasované brance, která je přiblížila šokujícímu vyřazení
Reakce hráčů Španělska po inkasované brance, která je přiblížila šokujícímu vyřazení

První zápas Španělska:

První zápas Chile:

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud