19. června 2014 • 11:50

KONEC Casillase a Xaviho?! Tyhle španělské naděje je nahradí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna slavná a úspěšná etapa je vyřazením ze šampionátu v Brazílii u konce. A Španělé to po středeční prohře 0:2 s Chile dobře vědí. „Možná je na čase udělat změny,“ připustil záložník Xabi Alonso. Právě hráč Realu Madrid je společně s brankářem Casillasem, záložníkem Xavim či útočníkem Villou jedním z těch, kteří nejspíš na přestavbu španělské reprezentace doplatí. Fanoušci ovšem nemusí smutnit, v záloze čeká hned několik nadějných a hladových mladíků. Tady jsou ti nejlepší z nich.



Byl to výmluvný pohled. Geniální dirigent Xavi, který byl ústřední postavou všech španělských úspěchů, strávil celý zápas proti Chile na lavičce. A s velkou pravděpodobností tak zakončil reprezentační kariéru. Společně s ním v týmu skončí další hráči.

Místo nich dostanou šanci zatím nepříliš okoukaní mladíci. Nenechte se ovšem mýlit, nejsou to žádní nezkušení nováčci, většina z nich už válí v top klubech Evropy. Právě oni by měli být zárukou dalších úspěchů Španělska.

David De Gea

Manchester United
Brankář, 23 let
Koho může nahradit: Ikera Casillase

Brankář anglického velkoklubu není typickým nováčkem, ve svých třiadvaceti letech už toho má hodně za sebou. Ve španělské reprezentaci ale zatím kromě přátelských zápasů šanci nedostal. Teď by měla přijít.

Iker Casillas býval dlouhá léta neochvějnou jedničkou. Vždyť to byl on, kdo dotáhl Španěly k několika triumfům s páskou na ruce. Jenže to už je pryč, na šampionátu v Brazílii vyhořel. Naopak De Gea má nejlepší léta před sebou a v klubu dlouhodobě prokazuje skvělou výkonnost. Oproti Casillasovi má i lepší hru nohama.

Daniel Carvajal

Real Madrid
Pravý obránce, 22 let
Koho může nahradit: Cesare Azpilicuetu, Álvara Arbelou

Dlouho jistil pravou stranu obrany mistrů světa Álvaro Arbeloa, na turnaji v Brazílii vsadil trenér Del Bosque na Azpilicuetu z Chelsea. Tato volba se jako šťastná ovšem neukázala. O budoucnost se ale Španělé obávat nemusí. Pravý bek Realu Madrid, který byl v širší nominaci před šampionátem, prožil v klubu báječnou sezonu.

Carvajal je přesným typem moderního obránce. Rychlý, přímočarý, nebojí se jít až do vápna soupeře. Na druhou stranu je velmi zodpovědný i v defenzivě. Aby zvládal obě činnosti, mu umožňuje obrovský fyzický fond. Přesně to Španělsku v Brazílii chybělo.

Fernando Torres, Andres Iniesta a brankář Iker Casillas opouští hřiště po porážce s Chile
Fernando Torres, Andres Iniesta a brankář Iker Casillas opouští hřiště po porážce s Chile

Koke

Atlético Madrid
Záložník, 22 let
Koho může nahradit: Xaviho

Hráč mistrovského Atlética Madrid se sice do Brazílie podíval, na hřišti se objevil ale až ve druhém poločase zápasu s Chile. A hru dokázal dost oživit, Španěly od zdramatizování zápasu dělil kousek. Koke byl každopádně vidět.

Záložník Španělska je typickým produktem tamní školy. Drobnější postavu nahrazuje skvělou technikou a rychlou prací s míčem. Ne nadarmo ho mnozí považují za nástupce Xaviho. Po skvělých výkonech po něm mimo jiné prahne Barcelona či Manchester United.

Iker Muniain

Athletic Bilbao
Ofenzivní záložník, 21 let
Koho může nahradit: Andrése Iniestu

Kapitána španělské jedenadvacítky nazývají fanoušci „španělským Messim“. Muniain kvalit božského Argentince sice zatím nedosahuje, přesto má to přirovnání svůj význam. Křídelník Athleticu Bilbao totiž v mnohém hvězdného kolegu připomíná.

Muniain vyniká velkou rychlostí a tahem na bránu. Nebojí se jít klidně do tří protihráčů najednou a často vyjde ze souboje vítězně. Soupeři se ho většinou snaží minimálně zdvojovat. Moc dobře vědí, že mladý Španěl umí nejen technické kousky, ale také nebezpečně vystřelit z velké dálky. V budoucnu by mohl nahradit Andrése Iniestu, ačkoliv jejich spolupráce zní také velmi zajímavě.

Jesé

Real Madrid
Útočník, 21 let
Koho může nahradit: Davida Villu, Fernanda Torrese

Pokud někde Španělé potřebují nutný restart, je to především pozice útočníka. Experiment s Diegem Costou nevyšel, David Villa už potřebných kvalit nedosahuje a Fernando Torres si zase neumí udržet dlouhodobou formu. Zatímco v záložní řadě čeká několik mladíků, v útoku je to mnohem horší.

Nejlépe se tak zatím jeví útočník Realu Madrid Jesé. Mladý Španěl vlétl do sezony jako uragán a brzy se stal důležitým článkem Carla Ancelottiho, který si ho rychle oblíbil. V jednu chvíli ho dokonce fanoušci upřednostňovali i před hvězdným Baleem! Pak ale přišlo vážné zranění, které útočníka vyřadilo po zbytek sezony. Důležité bude, v jaké formě se Jesé vrátí, potenciál ale má velký.

Kromě Jesého může Vicente Del Bosque uvažovat o dalším útočníkovi Realu Madrid Álvaru Moratovi. Ten ale zdaleka nenastupoval pravidelně a spekuluje se o jeho odchodu z klubu. Velký potenciál pak v sobě skrýtá kmenový hráč Barcelony Gerard Deulofeu, jenž tento rok úspěšně hostoval v Evertonu. Jeho oblíbenou pozicí je ale spíše pravé křídlo.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud