Jakub Dvořák
23. června 2014 • 23:55

(Po)TREFENÝ Srna! Sudí opět poškodil Mexiko a trenér zuřil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pondělní duel fotbalového šampionátu mezi týmy Chorvatska a Mexika (1:3) byl dlouho vyrovnaný. Oba celky se nedokázaly pořádně dostat do zakončení a snad jedinou opravdovou šancí bylo břevno, které nastřelil Herrera v 16. minutě. Jinak se obě mužstva v podstatě nedostala do brankové příležitosti. Až v 64. minutě se v pokutovém území dostal ke střele Guardado, jenže jeho střelu zblokoval Dario Srna rukou. Rozhodčí Ravsan Irmatov však jasný pokutový kop nenařídil. Trenér Mexika Miguel Herrera se mohl zbláznit.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 22:00
Chorvatsko
Chorvatsko
1:3
ONLINE
23. června
22:00
Mexiko
Mexiko
Góly

Domácí: 87. Perišič

Hosté: 72. Márquez, 75. Guardado, 82. Hernández

Sestavy

Domácí: Pletikosa – Srna (C), Čorluka, Lovren, Vrsaljko (58. Kovačič) – Modrič, Pranjič, Rakitič – Perišič, Olič (69. Rebič) – Mandžukič.

Hosté: Ochoa – Aguilar, Rodríguez, Márquez (C), H. Moreno, Layún – H Herrera, Vázquez, Guardado (84. Fabián) – G. dos Santos (62. Hernández), Peralta (79. Peña).

Náhradníci

Domácí: Zelenika, Subašič, Schildenfeld, Vida, Vukojevič, Brozovič, Badelj, Sammir, Kovačič, Jelavič, Rebič, Eduardo

Hosté: Corona, Talavera, Salcido, Reyes, Ponce, Fabián, Brizuela, Aquino, Peña, Jiménez, Pulido, Hernández

Karty

Domácí: Rakitič, Rebič (č)

Hosté: Márquez, Vázquez

Rozhodčí

Irmatov – Rasulov (oba UZB), Kochkarov (KGZ)

Stadion

Arena Pernambuco, Recife, Brazílie

Na MS se to Mexiku stalo již podruhé, co mu rozhodčí ukřivdili a tak nebylo divu, že hráči i celá lavička protestovali, ale nebylo jim to nic platné. Sudí svůj verdikt, kdy evidentní penaltu po zákroku Srny nepískl, nehodlal změnit.

Javier Hernández zuřivě protestoval, trenér Mexika Miguel Herrera se vztekal celý bez sebe, ale bohužel. Uzbecký sudí se tímto přidal na černou listinu rozhodčích, kteří na šampionátu při řízení utkání zle chybovali.

VIDEO | Podíveje se na vztek trenéra Mexika Herrery

 

V osudném okamžiku si Guardado zpracoval centr, který mířil do vápna a z voleje poslal jedovatou střelu na branku Stipe Pletikosy. K němu pokus ani nedoletěl. Zablokoval ho totiž chorvatský kapitán Srna, který hrál dle opakovaných záznamů v televizi rukou.

Naštěstí pro Mexiko se v 72. minutě trefil kapitán Rafael Marquez. Po něm dokonali popravu Chorvatů v 75. minutě Guardado a třetí branku přidal v 83. minutě střídající Javier Hernández. Chorvaté už jen snížili těsně před koncem na 1:3. Trefil se Ivan Perišič.

Ve studiu České televize se k osudnému momentu vyjádřil i trenér pražské Dukly Luboš Kozel. "Obdivuji Mexiko jako mužstvo, rozhodčí jej poškodili vlastně už podruhé a oni to opět dokázali dotáhnout do vítězného konce. To hodně svědčí o mexickém charakteru mužstva," zastal se Mexičanů Kozel.

Utkání bylo na konci tolik vyhrocené, až to jeden ze střídajících hráčů neunesl. Mladík Ante Rebič obdržel v 89. minutě červenou kartu, když zbytečně tvrdě fauloval v pokutovém území soupeře. Byl to od něj nesmyslný šlapák proti noze zasahujícího Peñi.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Mexiko 5 4 1 0 8:2 13
2. Brazílie 4 3 1 0 11:3 10
3. Chorvatsko 4 1 0 3 7:9 3
4. Kamerun 3 0 0 3 1:9 0

Žlutou kartu za ostrý skluz obdržel i Ivan Rakitič.
Žlutou kartu za ostrý skluz obdržel i Ivan Rakitič.

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud