24. června 2014 • 22:20

Dostane rekordní trest? FIFA Suáreze chrání, teď ať se ukážou, zuří Chiellini

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně rozzuřený byl po zápase Itálie s Uruguayí (0:1) obránce Giorgio Chiellini. Aby ne. Právě on se stal obětí Suárezova skandálního kousance, za který nebyl útočník jihoamerického týmu nijak potrestán. „Je to směšné, byla to jasná červená. Doufám, že FIFA najde odvahu a použije proti němu záznamy z videa,“ rozčiloval se po zápase italský stoper. A kanonýr Liverpoolu má skutečně velký problém. Za svůj zkrat může dostat zákaz až na 2 roky!



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 18:00
Itálie
Itálie
0:1
ONLINE
24. června
18:00
Uruguay
Uruguay
Góly

Domácí:

Hosté: 81. Godín

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti (75. Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Immobile (71. Cassano), Balotelli (46. Parolo).

Hosté: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín (C), Pereira (63. Stuani) – González, Arévalo, C. Rodríguez (78. Ramírez) – Lodeiro (46. Pereira) – Suárez, Cavani.

Náhradníci

Domácí: Sirigu, Perin, Abate, Paletta, Motta, Candreva, Cerci, Aquilani, De Rossi, Parolo, Cassano, Insigne

Hosté: Muñoz, Silva, Lugano, Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani

Karty

Domácí: Balotelli, Marchisio (č), De Sciglio

Hosté: Arévalo, Muslera

Rozhodčí

Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quinger (všichni MEX) – Mark W. Geiger (USA)

Stadion

Estadio das Dunas, Natal

Uruguayský útočník Luis Suárez si zadělal v utkání mistrovství světa proti Itálii na vážný disciplinární trest. Krátce před jedinou brankou duelu, která poslala jeho tým do osmifinále šampionátu, podle všeho kousl do ramena obránce Giorgia Chielliniho.

Suárez se hned po incidentu skácel a stěžoval si na faul italského stopera. „Je směšné, že nedostal červenou kartu. Je to jasné, jednoznačné. Hned potom nafilmoval pád, protože si moc dobře uvědomil, že udělal něco, co udělat neměl,“ řekl Chiellini v rozhovoru pro Rai TV.

„Suárezovi to prochází, protože FIFA chce, aby hvězdy na mistrovství světa hrály. Jsem zvědavý, jestli najdou odvahu proti němu použít důkazy z videa. Rozhodčí viděl otisk kousance na mém rameni také a neudělal nic,“ rozčiloval se obránce Juventusu před kamerou SkySport Italia.

VIDEO | Suárez se zakousl do Chielliniho

Suárezovi hrozí pořádný trest

Liverpoolský útočník Suárez byl za stejný prohřešek potrestán loni v dubnu zákazem startu v deseti utkáních anglické ligy. Disciplinární komise anglické Fotbalové asociace mu trest vyměřila za kousnutí Branislava Ivanoviče v zápase s Chelsea. V roce 2010 nehrál sedm zápasů poté, co jako hráč Ajaxu kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a dostal přízvisko "Kanibal z Ajaxu".

Za dnešní prohřešek si na hřišti žádný trest neodnesl, FIFA ale za kousnutí smí hráče potrestat až dvouletým zákazem startu, popřípadě na 24 utkání. Mluvčí FIFA nicméně bezprostředně po zápase pro BBC řekla, že trest může být „až tři zápasy nebo až dva měsíce“.

Útočník Uruguaye Luis Suárez se právě zakousl do ramene obránce Chielliniho
Útočník Uruguaye Luis Suárez se právě zakousl do ramene obránce Chielliniho

Osud Suáreze nyní závisí v první řadě na zápisu o utkání mexického sudího Marca Rodrígueze. Užití videa v podobné situaci nicméně podpořil v únoru šéf FIFA Sepp Blatter. "Video může hodně pomoci fair play, disciplinární komise jsou připraveny ho využívat a měly by," napsal tehdy v týdeníku vydávaném FIFA.

K verdiktu na základě videa během MS přistoupila FIFA už v roce 1994. Nepotrestaný faul loktem italského obránce Maura Tassottiho do obličeje Španěla Luise Enriqueho tehdy zpětně potrestala zákazem startu v osmi mezinárodních utkáních.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud