2. července 2014 • 08:30

Ďábel Lukaku povstal. Velký "Rom" změnil zápas, klaněl se soupeř

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kritizovaný. Líný na krok, bez zájmu o hru. Útočník Romelu Lukaku měl být na mistrovství světa jedním z tahounů belgické ofenzivy, ale ve skupinové fázi se vůbec neprosadil a vypadl ze základní sestavy. Kmenový fotbalista Chelsea se však probudil v pravý čas. V úterním osmifinále proti Spojeným státům americkým dostal šanci jako náhradník a v prodloužení gólem a asistencí pomohl Belgii k triumfu 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 7. • 22:00
Belgie
Belgie
2:1
ONLINE
1. července
22:00
USA
USA
Góly

Domácí: 93. de Bruyne, 105. Lukaku

Hosté: 107. Green

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vertonghen – Witsel, Fellaini – Mertens (60. Mirallas), de Bruyne, E. Hazard (111. Chadli) – Origi (91. Lukaku).

Hosté: Howard – Cameron, Gonzalez, Besler, Beasley – Zusi (72. Wondolowski), Jones, Bradley – Johnson (32. Yedlin), Dempsey (C), Bedoya (105+2. Green).

Náhradníci

Domácí: Bossut, Mignolet, Ciman, Vermaelen, Lombaerts, Dembélé, Chadli, Januzaj, Lukaku, Mirallas

Hosté: Guzan, Rimando, Yedlin, Brooks, Chandler, Diskerud, Davis, Beckerman, Green, Jóhannsson, Altidore, Wondolowski

Karty

Domácí: Kompany

Hosté: Cameron

Rozhodčí

Djamel Haïmoudi (ALG) – Redouane Achik (MOR), Abdelhak Etchiali (ALG)

Stadion

Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador

Návštěva

51 227 diváků

Po základní hrací době (0:0) přišel na hřiště za devatenáctiletého útočníka Divocka Origiho, který ho v předchozí fázi šampionátu nečekaně zastínil. Lukaku nejprve v 93. minutě připravil úvodní trefu pro spoluhráče Kevina De Bruyneho, za dalších dvanáct minut zvýšil premiérovým gólem na MS.

"Média se snažila Romela sestřelit po prvním kole, ale já byl přesvědčený, že stále může být na tomto mistrovství světa tím, kdo bude rozhodovat," řekl po utkání v Salvadoru trenér Belgie Marc Wilmots.

Po minulé sezoně si od Lukaka stejně jako fanoušci hodně sliboval. Jednadvacetiletý útočník během hostování v Evertonu vstřelil patnáct ligových branek. Úvod brazilského turnaje mu však vůbec nevyšel.

"Uvědomil jsem si, že bych na sebe neměl vytvářet moc velký tlak a pouze udělat všechno pro to, abychom vyhráli," řekl Lukaku. "Jsem moc šťastný, že to tímto způsobem vyšlo," přidal odchovanec bruselského Anderlechtu.

Až s jeho příchodem na hřiště dokázali belgičtí fotbalisté překonat bývalého Lukakuova spoluhráče z Evertonu Tima Howarda, jenž skvělými zákroky dlouho držel americké naděje. "Když se soupeř unavil, přepnuli jsme na vyšší rychlost. Vypadá to do budoucna dobře," podotkl Lukaku, jehož tým v sobotním čtvrtfinále vyzve Argentinu.

Přínos talentovaného střelce ocenil také Howard. "Nasadili velkého 'Roma' a on změnil zápas. Naběhl na nás, dal gól a připravil další šance spoluhráčům," prohlásil pětatřicetiletý gólman.

Střídající Lukaku připravil úvodní branku Belgie v osmifinále MS s USA

Parádní gól Lukaka, který znamenal výhru a postup Belgie

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud