6. července 2014 • 17:47

Vím, kam to kopneš, provokoval Kostaričany Krul. Teď mu hrozí trest

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Společně s trenérem Louisem van Gaalem je brankář Nizozemska Tim Krul hlavním hrdinou svého týmu. V úspěšném penaltovém rozstřelu proti Kostarice mu pomohla i psychologická zbraň. „Kostarickým hráčům jsem vždycky říkal, že vím, kam to kopnou,“ přiznal brankář. Právě za provokace a tahání času mu ale nyní hrozí trest od FIFY.



Ten obrázek si jistě každý rychle vybaví. Když šel hráč Kostariky kopat penaltu, musel se popasovat s provokacemi brankáře Krula. Ten nejdříve nenápadně chodil mimo, načež se postavil před střelce a něco mu říkal. Z gest bylo možné odečíst, že nešlo o žádné povbuzování.

„Kostarickým střelcům jsem vždycky řekl, že vím, kam to kopnou, abych je znervóznil. A asi to zabralo,“ prozradil Krul, kterému by však toto chování mohlo vynést i disciplinární trest.

Podle mluvčí FIFA ovšem bude záležet na tom, jak se o něm zmínil rozhodčí v zápise o utkání. „Udělal jsem to už dříve v anglické lize, kdy na mě kopal Frank Lampard. Tehdy to zabralo a penaltu jsem chytnul, tak jsem to zkusil znovu,“ dodal Krul.

I když je Krul novým nizozemským hrdinou, místo mezi tyčemi v semifinále proti Argentině mu to nezajistí. „Není pochyb o tom, kdo bude chytat příští zápas, bude to Cillessen,“ prohlásil Van Gaal.

VIDEO | I takhle Tim Krul znervózňoval kostarické střelce

Tim Krul šel na hřiště ve 120. minutě a dokázal chytit dvě penalty Kostariky.
Tim Krul šel na hřiště ve 120. minutě a dokázal chytit dvě penalty Kostariky.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud