14. července 2014 • 00:35

Kung-fu Neuer! Brankář mistrů zboural Higuaína, vyvázl bez trestu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Finálový zápas na šampionátu v Brazílii Gonzála Higuaína pořádně bolel. Na duši i na těle. Argentinský útočník nejdřív zazdil obří šanci po kiksu Krooseho, gól mu pak neuznal rozhodčí kvůli ofsajdu. Ve druhém poločase ještě schytal tvrdý atak od brankáře Manuela Neuera, který ho nekompromisním způsobem zboural na zem. A nakonec musel sledovat už z lavičky náhradníků mistrovskou radost Němců po konci prodloužení.



MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 7. • 21:00
Německo
Německo
1:0
ONLINE
13. července
21:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí: 113. Götze

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels, Höwedes – Kramer (31. Schürrle), Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil (120. Mertesacker) – Klose (88. Götze).

Hosté: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Pérez (86. Gago), Mascherano, Biglia, Lavezzi (46. Agüero) – Messi (C), Higuaín (78. Palacio).

Náhradníci

Domácí: Zieler, Weidenfeller, Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Podolski, Khedira

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Fernández, Basanta, Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero

Karty

Domácí: Schweinsteiger, Höwedes

Hosté: Mascherano, Agüero

Rozhodčí

Rizzoli – Faverani, Stefani (všichni Itálie)

Stadion

Maracaná - Rio de Janeiro, Brazílie

Návštěva

74 738 diváků

V 55. minutě to přišlo! Higuaín si zpracovával dlouhou přihrávku, mohl jít sám na branku. Jenže německý gólman prokázal svou rychlost i pohotovost. A také nesmlouvavou tvrdost.

Neuer bleskově vyběhl až na roh vápna, kde před Higuaínem vyboxoval míč a nic netušícího Argentince zboural na zem. Musela to být strašná rána. Higuaín o vysunutém Neuerovi vůbec nevěděl a po úderu do oblasti krku a hlavy se zřítil na zem.

VIDEO: tvrdý zákrok Neuera na Gonzalo Higuaína

Pak se hodně rozčiloval, než se projevily následky otřesu a on se šel za postranní čáru oklepat. Argentinský útočník se ještě vrátil na hřiště, utkání ale nedohrál. V 78. minutě ho nahradil Palacio.

Neuer svým zákrokem připomněl situaci ze semifinále mistrovství světa roku 1982, kdy Německo hrálo s Francií (zápas skončil 3:3, na penalty vyhrálo SRN 5:4).

Brutální faul tehdejšího německého brankáře Haralda Schumachera měl ale horší následky. Patrick Battiston, který schytal tvrdý úder na hranici vápna, skončil s krunýřem okolo krku v nemocnici. Nizozemský sudí Charles Corver tehdy zákrok netrestal ani červenou kartou, ani nařízením penalty. Bez trestu vyvázl i tentokrá Neuer.

Higuaín se ve finále s Německem do svého střídání výrazně prosazoval. Dokonce tak, že jednou už s celou svou zemí slavil branku. Radost mu ale ve 31. minutě překazil praporek pomezního sudího.

Argentinský útočník zakončil perfektní akci Messiho s Lavezzim, radoval se jak smyslů zbavený. Jenže už v tu chvíli mu muselo být jasné, že stál v evidentním ofsajdu.

Ostrostřelec z Neapole měl ještě předtím jinou ideální možnost, jak dostat Argentinu do vedení. Kroos mu hlavičkou zcela nepochopitelně poslal míč na kopačku, zbývalo jen překonat Neuera. Jenže Higuaín se unáhlil a branku vůbec netrefil.

Na lavičce už jen pak smutně přihlížel dramatickému závěru, ve kterém po gólu Götzeho v prodloužení nakonec slaví titul Němci.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

VIDEO: Obrovská šance Higuaína po chybě Krooseho

VIDEO: Neuznaný gól Higuaína z ofsajdu

Německý brankář Neuer nakopl Higuaína do hlavy
Německý brankář Neuer nakopl Higuaína do hlavy

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud