14. července 2014 • 07:51

Klose předpověděl Götzemu gól, zda bude pokračovat, ještě neví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miroslav Klose předpověděl Mariu Götzemu, že může jediným gólem rozhodnout nedělní finále světového šampionátu proti Argentině. Prognóza se mu splnila a na svém čtvrtém MS se konečně dočkal zlata. Zda bude v národním týmu pokračovat, se šestatřicetiletý útočník Lazia ještě nerozhodl.



V semifinále se 16. gólem v kariéře na MS stal nejlepším střelcem v historii šampionátu, když překonal brazilskou legendu Ronalda. Ve finále se sice další trefy do sbírky nedočkal, ale vůbec mu to nevadilo. Naopak už v poločase byl přesvědčen, že hrdinou utkání budou Götze, který ho v 88. minutě střídal.

"Když šel Mario místo mě na hřiště, tak jsem mu řekl: Ty to dokážeš a rozhodneš. A on to dokázal. Je to neskutečný pocit, taková třešnička na dortu mé kariéry," prohlásil po utkání Klose.

Hřebík o gólu Němců ve finále: Nádherná akce, krásný náběh
Video se připravuje ...

Na čtvrtý pokus se konečně dočkal s Německem vytouženého titulu, když v roce 2002 prohrál ve finále s Brazílií, v roce 2006 byl v domácím prostředí třetí stejně jako před čtyřmi roky v JAR. "Je skvělé být jednou také ten, co nahoře na pódiu přebírá pohár a jen se na to nekouká dole z hrací plochy a netleská ostatním," dodal Klose.

Na reprezentační úrovni tak s Německem dosáhl už téměř všeho. Chybí mu už jen triumf na mistrovství Evropy, kde byl nejlépe druhý v roce 2008. Zda o to bude usilovat za dva roky ve Francii, nebo už nyní v národním týmu skončí, zatím sám neví.

Miroslav Klose a brankář Manuel Neuer
Miroslav Klose a brankář Manuel Neuer

"Ještě nevím, jestli budu v národním týmu pokračovat. Párkrát se vyspím a pak učiním správné rozhodnutí," řekl Klose. Podle trenéra Joachima Löwa však není vyloučené, že by se Klose mohl představit za čtyři roky v Rusku na svém pátém mistrovství světa. "Možná bude hrát za čtyři roky. U něj je možné všechno," prohlásil Löw.

Klose by se tak mohl pokusit zaútočit na další rekord. Finále s Argentinou totiž bylo jeho 24. zápasem na MS a dělí ho tak jediný zápas od vyrovnání německé legendy Lothara Matthäuse, který odehrál na světovém šampionátu nejvíce zápasů ze všech hráčů v historii.

Hřebík o finálovém výkonu Messiho: Mohl udělat víc
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud