14. července 2014 • 05:00

Špatný vtip?! Messi se (nejen) ve finále trápil, přesto dostal cenu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběl mu jen poslední krok a ve své zemi by se stal nesmrtelným. Lionel Messi ale skončil těsně pod vrcholem. Závěr MS včetně finále s Německem mu nevyšel podle představ. Direktoriát turnaje ho přesto vyhlásil nejlepším hráčem šampionátu, což vyvolalo mezi fanoušky na sociálních sítích vášnivé diskuze. „Je to špatný vtip, nebo to myslí vážně?“ ptali se.



Messi v Brazílii vstřelil polovinu všech gólů Argentiny (4 z 8), v play off ale střelecky vyhasl. Nedařilo se mu ani v závěrečném finále, kde nedokázal překonat pečlivou obranu Německa. Jeho finálový výkon vzbudil rozpaky.

„Když Kateřina Neumannová dojela do cíle závodu třeba na 10 kilometrů, tak padla na zem. Messi po zápase nepadl. Tak asi mohl udělat víc…“ hodnotil výkon argentinské hvězdy Jaroslav Hřebík ve studiu TV iSport. „Třeba na Schweinsteigerovi bylo vidět, že tam nechal úplně všechno. To u Messiho nebylo,“ souhlasil i také expert Sportu Pavel Hartmann.

Argentince do finále paradoxně vynesla spíš pečlivá obrana, než góly a kličky výjimečného fotbalisty. "Je to dané tím, že Argentina zvolila defenzivní systém hry. Messi je zvyklý na spoustu kontaktů s balonem, trenér Sabella ale vsadil na defenzivu a brejky. Pro Messiho to bylo moc daleko k brance, to není úplě fotbal pro něj," hledal příčiny tápání argentinského kapitána Martin Hyský ve studiu ČT Sport.

Hřebík o finálovém výkonu Messiho: Mohl udělat víc
Video se připravuje ...

"Určitě to schytá od argentinských novinářů. Byl těsně pod vrcholem, mohl se dorovnat Maradonovi a Pelému. Semifinále i finále mu ale vůbec nevyšlo," analyzoval Hyský výkon barcelonské hvězdy.

Messi chtěl, aby on i celá Argentina mohli slavit světové zlato. Toužil získat jednu z posledních velkých trofejí, která mu ve sbírce úspěchů výjimečné kariéry chybí.

Místo toho musel pozorovat, jak si pro zlatý pohár kráčí německá armáda. Messi při vyhlašování jen zasmušeně koukal do země. Slzy mu v očích vidět nebyly, bylo ale jasné, že ho finálový neúspěch ohromně svírá a bolí.

Sedmadvacetiletý hráč si před tím, než mu na krk pověsili stříbrnou medaili, došel alespoň pro cenu za nejlepšího hráče turnaje.Vůbec se z ní neradoval Samozřejmě se hned rozproudily debaty, zda ji od FIFA nezískal pouze díky svému jménu.

V základní skupině sice Argentinu táhl, s dalšími zápasy postupně uvadal. Messi v play off nevstřelil jedinou branku, příliš nebezpečný nebyl ani ve finále. Když tým svého kapitána nejvíc potřeboval, Messi střelecky mlčel. Symbolický byl úplný závěr prodloužení, kdy z posledního přímého kopu

vysoko přestřelil... Byl to pro něj hodně výmluvný závěr celého šampionátu.

Nejlepším brankářem MS v Brazílii se stal Neuer, nejlepším hráčem Messi
Nejlepším brankářem MS v Brazílii se stal Neuer, nejlepším hráčem Messi

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud