14. července 2014 • 07:19

Götze dostal pusu za zlatý gól a hlásil: Rozjedeme velkou párty

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Super Mario Götze! To je ten muž, který zařídil pro Německo titul na mistrovství světa ve fotbale. Finále s Argentinou rozhodl hráč, který ho začal jako náhradník. Po jeho konci patřil jako střelec jediného gólu mezi jeho nejopěvovanější hrdiny. A vysloužil si také sladký polibek od svojí přítelkyně Ann Kathrin Brömmelové.



Po konci finále nachytali fotoreportéři záložníka Bayernu Mnichov v objetí s půvabnou německou modelkou. Velké oslavy mohly začít. Pro Götzeho byly dvojnásobně sladké. Teprve dvaadvacetiletý záložník Bayernu Mnichov se dočkal odměny za trpělivost, s níž plnil roli hráče, který čeká na svoji šanci.

Ve čtvrtfinále proti Francii odehrál jen 7 minut, v semifinále s Brazílií ani jednu. Ve finále se dočkal až chvíli před koncem druhého poločasu, kdy nahradil na hřišti Miroslava Kloseho. Šlo doslova o výměnu generací.

Zkušený veterán a po tomto šampionátu i nejlepší střelec v historii MS měl předtuchu, že tohle střídání bude zlaté. Když šel Mario (Götze) na hřiště, řekl jsem mu, že rozhodne,“ přiznal Klose po zápase.

Mario Götze na hřišti slavil titul mistrů světa nejen se spoluhráči, ale i s přítelkyní Ann-Kathrin Brömmelovou.Foto ČTK/AP

Stejná slova pošeptal Götzemu při střídání i trenér Löw. "Řekl jsem, že může ukázat celému světu, že je lepší než Messi a rozhodnout finále. Má k tomu všechny předpoklady. Prostě jsem cítil, že by mohl udělat něco rozhodujícího. Mario je zázračný kluk, který umí rozhodovat zápasy," řekl německý kouč.

A skutečně se to povedlo. Ve 113. minutě zaujal pohotovým zpracováním Schürrleho centru, po kterém rychle prostřelil argentinského brankáře. "Jen jsem vystřelil a nevěděl, co se bude dál dít. Jsou to neuvěřitelné pocity, nevím, jak to popsat," radoval se Götze, který se stal nejmladším střelcem ve finále světového šampionátu od roku 1966.

Trenér Joachim Löw a s ním celé Německo si mohlo gratulovat – tohle byl vynikající tah. "Rozjedeme teď velkou párty, která jen tak neskončí. Už se těšíme na oslavy doma. Náš sen se stal realitou a myslím, že ten titul jsme si zasloužili," doplnil Götze.

Mario Götze s trofejí pro mistry světa.
Mario Götze s trofejí pro mistry světa.

Hřebík o gólu Němců ve finále: Nádherná akce, krásný náběh
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud