14. července 2014 • 09:57

ZMARgentina! Higuaín zazdil tutovku, Messi zničil poslední naději

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Byli velmi blízko největšího vítězství ve své kariéře, místo toho se po zápase utápěli ve zklamání a slzách. Hráči Argentiny nezvládli finálový zápas mistrovství světa proti Německu a po prohře 0:1 v prodloužení berou jen stříbrné medaile. Velkou zásluhu na tom má nejen rohodující gól Maria Götzeho, ale především neproměněné šance Argentinců v čele s Gonzalem Higuaínem. V té úplně poslední pro změnu zklamal kapitán Lionel Messi, který se po nepovedeném přímém kopu jen hořce usmíval.



Zápas Německa s Argentinou nebyl od začátku jen taktickou bitvou, především evropský tým se snažil o otevřený fotbal. Ještě v prvním poločase na to ovšem mohl výrazně doplatit.

Záložník Toni Kroos chtěl míč nepochopitelně hlavičkovat brankáři z více než třiceti metrů, jenže si nevšiml, že za obranou zůstal zapomenutý Gonzalo Higuaín a míč mu namazal přesně do běhu.

Útočník Argentiny ale v samostatném úniku zklamal. Na zakončení si věřil, celou dobu se díval na míč, pozice Neuera ho nezajímala. Právě to byla ovšem možná velká chyba. Higuaín míč trefil špatně a ten skončil výrazně vedle pravé tyče německé branky.

„I když soupeř více držel míč, jasnější šance jsme měli my. Jenže útočníci je neproměnili,“ kritizoval po zápase své spoluhráče Messi.

VIDEO | Obrovská šance Gonzala Higuaína proti Německu


Napravit spálenou šanci Higuaína ovšem nedokázal ani on. Kapitán týmu se chvíli po začátku druhého poločasu řítil z mírného úhlu sám na Neuera, křížnou střelou ale také minul.

V nastavení prodloužení pak přišla poslední šance nejen pro Messiho, ale také pro celou Argentinu, která už tou dobou prohrávala s Německem 0:1. Po faulu Schweinsteigera dostal jihoamerický tým výhodu přímého kopu, ačkoliv z poměrně velké vzdálenosti.

O tom, kdo se k míči postaví, nebylo debat. Každý by čekal, že se všichni Argentinci včetně brankáře nahrnou do vápna a pokusí se vyrovnat z přesného centru. Jenže Messi měl jiný plán. Za hrdinu chtěl být on sám.

Trestný kop však zahrál mizerně. Branku trestuhodně přestřelil snad o pět metrů a utnul poslední šance svého týmu na mistrovský titul. Po špatně zahraném přímém kopu se dokázal jen hořce usmát.

Do smíchu ale nebylo tisícům fanoušků, kteří nechápali, co jejich idol s poslední nadějí provedl.

VIDEO | Messi zazdil poslední šanci Argentiny a jen se usmál

Lionel Messi se musí spokojit se stříbrnou medailí
Lionel Messi se musí spokojit se stříbrnou medailí

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud