9. října 2010 • 09:55

Kapitán Rosický: Náš tým za něco stojí

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický si pochvaloval, s jakým odhodláním šel v pátek národní tým za vítězstvím 1:0 nad Skotskem a prvními třemi body v evropské kvalifikaci. Vydřená výhra proti úporně bránícímu soupeři podle něj ukázala, že český celek má vnitřní sílu a za něco stojí.



"Je to úleva. Měli jsme v prvním poločase nějaké šance, které jsme zase nedali, ale musím kluky pochválit, jak za tím vítězstvím šli. Myslím, že to bylo vidět," řekl novinářům Rosický.

Roman Hubník se spolu s Tomášem Rosickým raduje z vedoucí branky.Foto ČTK

Potěšilo ho, že se český tým po zářijové úvodní prohře s Litvou semkl a tři body proti Skotsku doslova vydřel.

"V každé kvalifikaci můžete jednou klopýtnout a nám už se to stalo. Tentokrát jsme nemohli zaváhat. Už před zápasem jsem říkal, že se ukáže, zda tenhle tým za něco stojí. A stojí," prohlásil záložník londýnského Arsenalu.

Rozhodující podle něj bylo, že Češi navzdory zahozeným šancím nepanikařili. "V poločase jsme si říkali, že do toho musíme jít. Důležité bylo, že jsme neznervózněli," podotkl Rosický, který stál u zrodu vítězného gólu.

V 69. minutě nacentroval z rohového kopu na přední tyč, kde Roman Bednář prodloužil míč hlavou a Roman Hubník na čáře doklepl do odkryté branky.

"Secvičené to nebylo, Roman si skvěle naběhl z hloubky a výborně se tam natáhl," řekl. "Možná je trochu paradoxní, že proti Skotům vyhrajeme gólem ze standardky, ale nějak extra jsme se nepřipravovali na to, že bychom z nich měli rozhodnout," pokračoval Rosický.

Defenzivní taktika Skotů ho až tolik nezaskočila. "Připravovali jsme se na to, že budou hrát podobně jako Litva. Chtěli hrát na kontry, ale je pravda, že byli hodně zalezlí. Hráli v podstatě bez útočníků 4-6-0, měli je na stranách a stahovali se. Museli jsme hodně chodit do soubojů i za cenu toho, že ztratíme míč," uvedl Rosický.

Zlepšení oproti zápasu s Litvou bylo podle něj viditelné. "Proti Litvě jsme často špatně vystupovali, chodili jsme tři hráči na jednoho. Dneska, když jsme ztratili míč, tak jsme je okamžitě výborně napadali. Navíc jsme se jim vyrovnali i v tvrdosti," pochvaloval si čerstvý třicátník.

Věří, že úvodní tři body nastartují národní tým do dalších zápasů. Hned v úterý čeká reprezentaci duel v Lichtenštejnsku.

"Všichni viděli, kudy vede cesta, a teď v tom musíme pokračovat. V Lichtenštejnsku to asi taky žádná procházka nebude, Skotové jim dali vítězný gól až v 97. minutě. My musíme každopádně navázat na náš dnešní výkon," dodal Rosický.

Roman Hubník se spoluhráči slaví gól do sítě Skotů
Roman Hubník se spoluhráči slaví gól do sítě Skotů

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud