Karel Häring
30. května 2016 • 12:12

Pánové, vstávat! Dopingoví komisaři přijeli pro vzorky Dočkala či Plašila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Ostrý start do nového týdne zažila česká reprezentace na soustředění v Rakousku. Deset hráčů, včetně největších opor, dnes ráno muselo před dopingovými komisaři odevzdat vzorky. Výsledky se dozví ještě před startem evropského šampionátu.



Nebylo to nic překvapivého, protože o možnosti nehlášené návštěvy dopingových komisařů vedení reprezentace vědělo. Pochopitelně neznalo konkrétní termín, kdy ke zkoušce dojde. Už okolo osmé hodiny ráno hráče však zástupci realizačního týmu začali svolávat desítku vybraných hráčů. Ti mají za povinnost se nejpozději do hodiny od příjezdu komisařů přihlásit.

„Mezi jinými Marek Suchý , Michal Kadlec , Tomáš Sivok , Tomáš Rosický , Jarda Plašil , Vláďa Darida , Bořek Dočkal , David Limberský . Dá se říct, že to byli vesměs ti zkušenější,“ uvedl Ondřej Lípa, tiskový mluvčí národního týmu.

Fotbalisty na soustředění probudili dopingoví komisaři. Výsledky budou v řádu dnů
Video se připravuje ...

Reprezentace musela kvůli návštěvě posunout začátek dopoledního tréninku, původně stanoveného na 10.30. „Komplikace to úplně není, protože čas na změnu o patnáct třicet minut pořád byl, ale pro trenéry to byl samozřejmě určitý zásah do toho, jak pracovat s časem přípravy. A pro hráče, kteří se věnují individuální přípravě před tréninkem, to problém byl, někteří chodí před tréninkem do posilovny, rozcvičit se a protáhnout,“ uvedl Lípa.

Byl to už druhá dopingová kontrola, ta první proběhla v Praze ještě před odjezdem na soustředění, což potvrdil i Jaroslav Dudl, technický vedoucí mužstva. Výsledky kontroly by podle Lípy měly být známy ještě do startu mistrovství. „Měli bychom je vědět v řádech několika dnů.“

Odpolední trénink proběhne v posilovně, další zápas čeká národní tým ve středu proti Rusku.

Vše o EURO ve Francii najdete ZDE >>>

Obránce Tomáš Sivok na tréninku v Rakousku
Obránce Tomáš Sivok na tréninku v Rakousku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud