7. června 2016 • 22:45

Facka pro Španělsko! Český soupeř na EURO nestačil doma na Gruzii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Španělska v generálce na pondělní vstup do mistrovství Evropy proti České republice senzačně prohráli doma s Gruzií 0:1. Obhájce titulu a jeden z hlavních favoritů Eura měl sice celé utkání výraznou převahu, pevnou defenzivu Gruzie ale nepřekonal. Naopak z protiútoku inkasoval z kopačky Tornikeho Okriašviliho. Gruzínci přitom za poslední dva roky porazili jen Gibraltar, Maltu a Skotsko.



Naopak Španělé od posledního mistrovství světa prohráli jen čtyři zápasy a z toho jediný s outsiderem, když v kvalifikaci podlehli Slovensku. A i tentokrát měla jejich porážka slovenskou stopu, jelikož Gruzii trénuje Vladimír Weiss. Ten tak dal trenérovi české reprezentace Pavlu Vrbovi návod na to, jak proti Španělsku uspět.

Klíčem byla bezchybná defenziva. Španělé sice od úvodních minut soupeře mačkali, ale do vyložených šancí se nedostávali. Gruzínci dokázali až na nepřesnou hlavičku Aritze Adurize ucpat pokutové území a z dálky se soupeři střely nedařily. Vyšla pouze Thiagovi, který ale trefil jen tyč.

VIDEO: Podívejte se na vítězný gól Gruzie proti Španělsku


 V závěru poločasu navíc Španělé mírně polevily, Gruzie toho využila k protiútoku, po kterém Jambul Jighauri přihrál Okriašvilimu a ten na hranici ofsajdu poslal míč do odkryté branky.

Krátce po změně stran se gruzínský brankář Nukri Revišvili srazil hlavou se Sergiem Busquetsem a musel střídat. Tržnou ránu měl i Busquets, ale po sešití ještě chvíli pokračoval. Ani náhradního gólmana Roina Kvaschvadzeho ale Španělé překonat nedokázali.

V závěru pomohl zřejmě nejcennější gruzínskou výhru v historii udržet i teplický obránce Zurab Ciskaridze. Záložník Slavie Levan Kenija sledoval překvapivý výsledek jen z lavičky.

VŠE O EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Přípravné zápasy

Ósaka: Dánsko - Bulharsko 4:0 (1:0)
Branky: 72., 74. a 82. Eriksen, 39. Rasmussen.

Ósaka: Japonsko - Bosna a Hercegovina 1:2 (1:1)
Branky: 28. Kijotake - 30. a 66. Djurič.

Melbourne: Austrálie - Řecko 1:2 (0:2)
Branky: 58. Sainsbury - 8. Mantalos, 20. Maniatis.

Ta-lien: Čína - Kazachstán 0:1 (0:0)
Branka: 68. Nurgalijev. ČK: 83. Achmetov (Kaz.).

Getafe: Španělsko - Gruzie 0:1 (0:1)
Branka: 40. Okriašvili.
Sestava Španělska: De Gea - Juanfran (46. Bellerin), Piqué, Ramos (46. San José), Alba - Thiago (46. Koke), Busquets (76. Pedro), Fábregas (46. Iniesta) - Vasquéz (62. Silva), Aduriz, Nolito. Trenér: Del Bosque.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud