Karel Häring
10. června 2016 • 10:13

Varování pro Česko: Moratu ostříhal Ramos, přináší to góly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Na dospělé EURO jede poprvé a rád by zkompletoval svou sbírku. Zlato si přivezl z šampionátu U19 i z kategorie „jednadvacítek“. Teď spolu s ostatními myslí na hattrick. A k jeho zisku má pomoct i jeho nový účes.



Na včerejší tiskovou konferenci dorazil po boku záložníka Atlétika Madrid Kokeho. Oba se velmi dobře znají z mládežnických výběrů, společně slavili zlato v roce 2013. Zatímco Koke vypadal jako vždy, Morata si den před startem šampionátu změnil image.

Na balkonu jejich luxusního hotelu v Sainte Martin du Ré si sedl na židli, Sergio Ramos vzal do ruky strojek a započal své dílo. Brzy bylo hotovo. „Před dvěma lety mě Sergio ostříhal a já pak začal střílet góly a on taky. Oba jsme velmi pověrčiví, tak věříme, že nám to znovu přinese štěstí,“ vysvětlil s úsměvem svou (staro) novou image.

Morata: Sergio Ramos mě ostříhal, abych dával góly
Video se připravuje ...

Dalším „varováním“ pro Čechy je, že už se cítí zdravotně v pořádku. „Cítím se dobře, nejlépe za celou sezonu. Bolesti už ustoupily, a ačkoliv jsem nehrál poslední zápas, cítím se v nejlepší kondici,“ prohlásil na pódiu v červeném triku. A několikrát si projel rukou po hlavě, aby si zvykl na nový účes.

Jak vypadá Morata, když se mu daří, na to nezapomněli někteří ze současných českých reprezentantů, kteří měli tu čest se s ním potkat. Byť od finálového duelu české a španělské „devatenáctky“ uplyne v létě pět let. „Moratu si samozřejmě vybavuju,“ nezapomněl na něj Jiří Skalák, jeden z aktérů finále.

Odchovanec Realu Madrid se sice během sto dvaceti minut boje o zlato netrefil, ale Španělsko i tak vyhrálo. Na gól Ladislava Krejčího zareagovalo až pět minut před koncem normální hrací doby. V prodloužení šli Češi znovu do vedení díky trefě Patrika Láchy, ovšem Paco Alcácer dvěma zásahy pověsil nejcennější medaile na krk Španělů.

Paradoxně, Alcácer se do nominace nevešel, ačkoliv se mu v kvalifikaci střelecky dařilo. Ale doplatil na špatnou sezonu Valencie. Morata, který se na šampionátu „devatenáctek“ stal s šesti góly nejlepším střelcem, v ní je a spolu s veteránem Aritzem Adurizem bojuje o pozici číslo jedna. V přípravě s Gruzií vyběhl v základu forvard Bilbaa, ale neprosadil se.

I proto se teď může otevírat šance pro útočníka Juventusu. Spolu se „Starou dámou“ slavil v Itálii titul, ke kterému přispěl sedmi góly. Se zápasovou vytížeností asi moc spokojený nebude, navzdory zmíněným zdravotním problémům. Nastoupil sice do čtyřiatřiceti utkání, jenže jen v šestnácti případech vyběhl v základu.

Kde mají základnu Španělé? V idylické pevnosti kardinála Richelieu
Video se připravuje ...

Jeho nejsvětlejší moment přišel v utkání odvety osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu, kdy prošel téměř celým hřištěm a připravil pro Cuadrada gól. Juventus nakonec vypadl a Morata si částečně spravil chuť ve finále Italského poháru. Souboj s AC Milán rozhodl jediným gólem, ve 110. minutě, po necelých sto dvaceti vteřinách na hřišti.

Od té doby odehrál jen zápas s Jižní Koreou, proti níž se dvakrát střelecky prosadil. Duel s Gruzií vynechal. Podle něj však prohraná generálka na Čechy nezanechala na favoritovi stopy. „Atmosféra uvnitř týmu je úžasná. Nakonec je dobré, že jsme prohráli v přípravě, než aby se nám to stalo v tom následujícím zápase,“ připomněl pondělní duel s Čechy.

Španěly trápí střílení branek, snad to zkrácený sestřih nenapraví. Jenže už první trénink v La Isla du Ré naznačil opak. V tréninkovém utkání se trefil hned dvakrát.

První český soupeř: Španělé na malém stadionku spustili pořádnou mánii
Video se připravuje ...

Dva španělští brankáři: Iker Casillas (vpravo) a David de Gea
Dva španělští brankáři: Iker Casillas (vpravo) a David de Gea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud