12. června 2016 • 16:50

Turecko – Chorvatsko 0:1. Výhru zajistila Modričova paráda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chorvatska na mistrovství Evropy otevřeli skupinu D, kde hrají i čeští fotbalisté, výhrou 1:0 nad Tureckem. Zápas v Paříži rozhodl na konci prvního poločasu střelou z voleje Luka Modrič. Chorvaté, kteří navíc ve druhém poločase dvakrát trefili břevno, v dalším utkání vyzvou v pátek v St. Étienne Českou republiku, tým trenéra Fatiha Terima se v Nice střetne se Španělskem.



Obě mužstva od začátku hrála s velkým nasazením, ale diváci v Parku princů dlouho čekali na větší šanci. Ve 28. minutě Chorvat Badelj odražený míč vrátil jen do náruče gólmana Babacana, na druhé straně Tufan z dobré pozice hlavičkoval také doprostřed branky.

Chorvaté častěji drželi míč, snažili se víc útočit a ve 41. minutě také otevřeli skóre. Inan z šestnáctky odkopl míč vysokým obloukem přesně k Modričovi a záložník Realu Madrid krásným volejem z 25 metrů propálil Babacana. Na trávník poté vběhl fanoušek balkánského týmu, který se přimotal k hloučku slavících hráčů.

VIDEO: Gól Modriče proti Turecku

Svěřenci Anteho Čačiče začali aktivněji i druhou půli. V 52. minutě se postavil k přímému kopu kapitán Srna a napálil břevno. O chvíli později Babacan vyrazil Perišičův centr jen před sebe, ale Srna odkrytou branku netrefil.

Chorvaté měli převahu i další šance. Brozovič z voleje těsně minul horní růžek. V 73. minutě pak tureckého brankáře podruhé v utkání zachránilo břevno, do kterého tentokrát po centru Mandžukiče hlavičkoval Perišič. Aktivního křídelního hráče Interu Milán ještě v závěru z úhlu vychytal Babacan.

Turci se po změně stran nedostali do pořádné šance a ukončili sérii osmi soutěžních duelů bez porážky, Chorvaty neporazili ani na sedmý pokus.

ME ve fotbale ve Francii, Skupina D (hráno v Paříži):

Turecko - Chorvatsko 0:1 (0:1)

Branka: 41. Modrič. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark - Johannesson, Strömbergsson (všichni Švéd.). ŽK: Tosun, Balta, Sen - Strinič. Diváci: 43.842.

Sestavy:

Turecko: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan, Özyakup (46. Sen) - Calhanoglu, Turan (65. Yilmaz) - Tosun (69. Mor). Trenér: Terim.

Chorvatsko: Subašič - Srna, Čorluka, Vida, Strinič - Modrič, Badelj - Brozovič, Rakitič (90. Schildenfeld), Perišič (87. Kramarič) - Mandžukič (90.+3 Pjaca). Trenér: Čačič.

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 6. • 15:00
Turecko
Turecko
0:1
ONLINE
12. června
15:00
Chorvatsko
Chorvatsko
Góly

Domácí:

Hosté: 41. Modrić

Sestavy

Domácí: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Çalhanoğlu, Tufan, Inan, Özyakup (46. Şen), Arda Turan (C) (65. Yılmaz) – Tosun (69. Mor).

Hosté: Subašič – Srna (C), Ćorluka, D. Vida, Strinić – Modrić, Badelj – Brozović, Rakitić (89. Schildenfeld), Perišič (86. Kramarić) – Mandžukić (90+3. Pjaca).

Náhradníci

Domácí: Kaya, Çalık, Şahin, Şahan, Kivrak, Köybaşı, Yılmaz, Mallı, Şen, Mor, Özbayraklı, Tekin

Hosté: Vargić, Vrsaljko, Jedvaj, Kovačić, Kramarić, Kalinić, Schildenfeld, Rog, Kalinič, Ćorić, Pjaca

Karty

Domácí: Tosun, Balta, Şen

Hosté: Strinić

Rozhodčí

Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (všichni SWE), William Collum (SCO).

Stadion

Parc des Princes, Paris

Návštěva

43 842 diváků

Modrič se stal hrdinou Chorvatů
Modrič se stal hrdinou Chorvatů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud