12. června 2016 • 20:50

Turecká řežba! Z Chorvatů tekla krev, likvidační faul sudí nepotrestal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt krásné a vítězné branky záložníka Luky Modriče, která celé utkání rozhodla, dal by se souboj Turecka s Chorvatskem (0:1) nazvat jako jedna velká řežba. Hráči obou týmů na trávníku v úvodním utkání "české" skupiny na EURO ostrými zákroky vůbec nešetřili a některé z nich byly až za hranou.



První ostrý zákrok, při kterém fanouškům na stadionu v Paříži zatrnulo, byl k vidění ve 30. minutě. Chorvatský obránce Vedran Čorluka se pustil do souboje s útočníkem Tosunem. Turecký forvard ho však zasáhl loktem do hlavy a způsobil Čorlukovi tržnou ránu, ze které se spustila krev.

I poté, co byl Čorluka ošetřen, se však jeho zranění znovu ozývalo a v průběhu utkání musel být minimálně čtyřikrát ošetřován za postranní čárou. Švédský sudí Eriksson udělil Tosunovi za nesportovní zákrok žlutou kartu.

Další nevybíravý zákrok předvedl ve 49. minutě turecký stoper Hakan Balta. Ten si doslova vyšlápl u postranní čáry na chorvatského útočníka Maria Mandžukiče , když jej dohrál nekompromisním skluzem. Sudí opět neváhal a vytasil žlutou kartu.

Turecký stoper Hakan Balta ošklivým skluzem fauloval chorvatského útočníka Mandžukiče
Turecký stoper Hakan Balta ošklivým skluzem fauloval chorvatského útočníka Mandžukiče

Daleko děsivější zákrok však přišel minutu poté. Luka Modrič rozehrál na kapitána Daria Srnu, kterému ošklivě prošláp koleno střídající záložník Volkan Sen. Srna se po doslova likvidačním zákroku okamžitě skácel k zemi a ve tváři měl bolestivou grimasu. Hlavní arbitr však žlutou kartu nevytáhl. Pouze nechal rozehrát chorvatský tým.

V závěru utkání musel být znovu (počtvrté) ošetřen Chorvat Vedran Čorluka. Ten totiž ve skrumáží ve vlastním pokutovém území inkasoval ránu od tureckého obránce Balty a následně jej do hlavy udeřil kolenem spoluhráč Vida.

"Je to bojovník a zůstal až do konce, i když to pro něj nebylo příjemné. Ukázal hrozně moc odvahy a i se stehy a krvácením absolvoval mnoho hlaviček. Po každé další se to zhoršovalo, ale já mu gratuluju," řekl trenér Chorvatů Ante Čačič.

To Fatih Terim, kouč Turecka, od svého mužstva čekal více. "Nikdy jsme nezačali velké turnaje dobře. Jsem zklamaný, ale vezmeme si z toho lekci. Na této úrovni musíme hrát lépe. Zbývají nám dva zápasy proti Španělsku a České republice a uděláme vše, co půjde. Budeme bojovat až do konce," uvedl Terim.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud