Jonáš Bartoš
13. června 2016 • 19:33

Fábregas mi gratuloval, Španělům jsme to ztížili, smutnil Rosický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Po utkání se dlouze objímal s Ceskem Fábregasem a Héktorem Bellerínem. Od parťáků, které potkal v Arsenalu, poslouchal věty o tom, jak se na výhru proti Česku velký favorit na úvod EURO nadřel. Kapitán Tomáš Rosický těžce kousal těsnou porážku 0:1 se Španělskem, zároveň ale mluvil pozitivně o tom, co si z náročného zápasu odnést. „Měli to proti nám strašně nepříjemné, toho se musíme držet,“ hodnotil první české vystoupení pětatřicetiletý záložník.



Stejně jako jeho týmoví parťáci dřel, vydal se na absolutní dno. Velká snaha na Španěly nakonec nestačila, Češi padli až po hlavičce Piquého z 87. minuty. „Nejvíc nás samozřejmě bolí to, že ten gól přišel takhle pozdě. Dostat takhle pozdě branku, to nás bude mrzet,“ smutnil po zápase Rosický .

Co přesně se mu na české hře nelíbilo? „Nešla nám přechodová fáze. Byly tam situace, kdy jsme se na druhou, třetí přihrávku přes jejich první val dostali, pak jsme to ale mohli řešit lépe. Možnosti na to byly. V tom se musíme proti Chorvatsku zlepšit,“ uvědomoval si český kapitán.

Rosický nastoupil s defenzivnějšími úkoly. „Hrál jsem trošku víc hluboko než normálně. Trenér chtěl, abych se co nejvíc držel Iniesty a nepouštěl ho doprostřed. Spíš jsme hráli ve třech vedle sebe a pak zkoušeli docházet dopředu k Neckovi,“ přiblížil nejzkušenější český hráč.

Když už se dostal do nadějných brejkových možností, skončil na trávníku po zásahu soupeře. „Dostal jsem se před hráče a stáhli mě, on to ani jednou nepískl. Když jsem na něj vylétl, říkal mi, že to nemám dělat, že i rozhodčí se někdy splete. Já mu odpovídal, že se u mě plete nějak moc často. Ale to samozřejmě nic neřeší,“ pousmál se kapitán.

Bohužel jsem to nekopl daleko, popsal situaci před gólem

Češi se sice většinu zápasu bránili, nicméně Španělé dlouho museli koukat na nerozhodný stav. Branka nepřicházela, konkrétně i Rosický několikrát odvracel nebezpečné míče z vlastního vápna. Až po jednom takovém přišla vítězná španělská akce. „Kopal jsem to na blind tak, abych zažehl nebezpečí. Bohužel jsem to nekopl dost daleko,“ popsal moment, který předcházel centru Iniesty a gólové hlavičce Piquého.

Za výkon se ale česká družina stydět nemusí. „Musíme se držet toho, že Španělé to proti nám měli strašně těžké. Po zápase jsem mluvil s Ceskem (španělským záložníkem Fábregasem, pozn. red.). On mi gratuloval, že jsme jim to strašně ztížili. Ale jak jsem říkal, potřebujeme zlepšit přechodovou fázi,“ uzavřel Rosický.

Hráči děkují pop utkání fanouškům
Hráči děkují pop utkání fanouškům

Hrát bez míče je demotivující, řekl během zápasu záložník Vácha
Video se připravuje ...

Naším nejlepším hráčem byl Čech, hodnotil utkání se Španělskem legendární Jelínek
Video se připravuje ...

Vácha a Jelínek hodnotí gól Španělska: Škoda, že to na konci nevyšlo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud