11. července 2016 • 15:18

Ronaldovo divadlo. Hrál si na trenéra, objímal s Fergusonem i ukázal svaly

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hlavní roli CR7. A to vůbec nemusel být na hřišti. Portugalský fenomén Cristiano Ronaldo prožil noc velkých zvratů. Ve finále EURO proti Francii (1:0 po prodloužení) opouštěl hřiště v bolestech a slzách. Na konci ale slzel znovu, tentokrát dojetím a radostí. Jako kapitán totiž přebíral historický pohár pro mistry Evropy, od neděle patřící jeho zemi. I když valnou většinu zápasu strávil kvůli zranění mezi náhradníky, pozornost strhával stejně na sebe. Co všechno jeden ze dvou nejlepších fotbalistů planety stihl předvést?



Zranění a slzy bolesti

Finále s Francií ještě pořádně nezačalo a Portugalsko vstřebávalo ohromný šok. V osmé minutě do Cristiana Ronalda zajel Dimitri Payet. Ostrý zákrok zanechal na Ronaldovi fatální následky. Ač se dvakrát pokusil po ošetření vrátit na trávník, kvůli bolavému koleni to nešlo. Ve 28. minutě musel odstoupit z utkání, v očích slzy a nepopsatelnou bolest. Na duši i na těle, nedobrovolný odchod z placu portugalskou ikonu ohromně zasáhl.

Portugalec Ronaldo byl po ostrých zákrocích ve finále EURO 2016 několikrát v péči lékařů,Foto Reuters

Hecování a koučování spoluhráčů

Po nezbytném ošetření kolene se Ronaldo vrátil mezi spoluhráče alespoň na lavičku. V týmové mikině u střídačky prožíval zápas snad ještě víc, než kdyby sám běhal na trávníku. V dramatickém finále si vyzkoušel i roli kouče. U lajny doplňoval portugalského trenéra, hráčům předával pokyny a emotivními gesty naznačoval, co mají dělat, aby jednogólový náskok v závěru ubránili.

Fernando Santos diriguje svůj tým i za podpory Cristiana RonaldaFoto EPA

Strhnutí dresu a zvednutí poháru

Tyhle obrázky dobře zná celý svět. Když CR7 slaví velké triumfy, zpozorní především dámské publikum. Ano, i tentokrát Ronaldo odhodil svršky a ukázal své nabušené tělo. Samý sval, ani gram tuku navíc, na to se kouká vážně dobře. Nejslavnější portugalský fotbalista jako první zvedl nad hlavu i vítězný pohár. Byť v zápase předal pásku Nanimu, po utkání se opět ujal role kapitána a tým přivedl na tribunu, kde Portugalci převzali pohár pro šampiony EURO.

Je to tam! Zraněný Cristiano Ronaldo slavil s Portugalci triumf ve finále mistrovství Evropy
Je to tam! Zraněný Cristiano Ronaldo slavil s Portugalci triumf ve finále mistrovství Evropy

Objímačka s Fergusonem

Ronaldo říká o sirovi Alexi Fergusonovi, že je to jeho fotbalový táta. Legendární kouč Manchesteru United nechyběl při nedělním finále osobně na tribuně, po předání poháru čekal u schodů, kudy se hráči vraceli zpět na trávník. Zde některým portugalským reprezentantům osobně poblahopřál. Nejdéle se u Fergusona zastavil portugalský kapitán. Dobře známá dvojka se přátelsky objala, šťastný Ronaldo rád přijímal srdečné gratulace k jednomu z životních triumfů. 

VIDEO: Alex Ferguson se zdraví s Cristianem Ronaldem (čas 0:50)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud