Jan Vacek
14. července 2016 • 04:50

Kadlec otevřeně o Vrbovi: Hodně lidí zklamal a poštval proti sobě

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se plně koncentruje na novou sezonu, do které po dlouhých osmi letech naskočí v dresu Sparty. Reprezentační obránce Michal Kadlec (31) ale myšlenkami občas zabrousí i k nedávno skončenému evropskému šampionátu. Na něm za Česko neodehrál ani minutu, i když byl stabilním členem sestavy v průběhu celého kvalifikace. V otevřeném rozhovoru pro deník Sport se rozpovídal o rozpačitých pocitech i trenéru Pavlu Vrbovi. „Vůbec se mnou nemluvil. Myslím, že hodně lidí zklamal,“ říká Kadlec.



Vy jste odtáhl prakticky celou kvalifikaci, byl jste stabilním členem základní sestavy. Na EURO jste pak ale neodehrál ani minutu. Jak těžké bylo se s tím vyrovnat?
(na chvíli se odmlčí) „Co na to říct... Určitě to není příjemné, hlavně jsem o tom nevěděl. Do prvního zápasu se mnou trenér vůbec nemluvil. Mrzí mě to z toho pohledu, že jsem odehrál většinu kvalifikace, měli jsme dobré výsledky. Už v tom posledním utkání s Tureckem na Letné jsem počítal, že budu hrát. Přece jenom jsem tam působil a většinu hráčů znal lépe než trenér a lidi okolo. Nakonec jsem nenastoupil, prohrálo se. Další zápas v Nizozemsku jsem hrál, to utkání se nám povedlo. Na EURO jsem byl připravený a počítal s tím, že budu hrát. Najednou se to ale změnilo. Ani mi to nebylo nijak odůvodněno. Je to dost smutné, když máte něco odehráno, v nároďáku patříte k nejzkušenějším obráncům a pak ani nevíte, jaká je vaše role v týmu. Byl jsem na tu situaci hodně naštvaný, ale co s tím udělám?

Asi nic. Jak jste tohle zklamání prožíval?
„Člověk musí akceptovat trenéra, že se takhle rozhodl. Se Španěly se hrálo v bloku, to bylo složité utkání. Pak Chorvaté, dobře, bral jsem, že nehraju. Ale proti Turecku byla šance nastoupit a opět jsem nedostal důvěru, to už mě mrzelo opravdu hodně. Těšil jsem se na to, mělo to být vyvrcholení dvouleté práce, která byla dobrá, lidé nás chválili. V kvalifikaci jsme ukázali, že můžeme hrát s těžkými soupeři. Pak se to bohužel změnilo a mně nezbylo než se s tím smířit.“

V základní sestavě vás nahradil Roman Hubník, který nebyl v týmu během kvalifikace a před šampionátem skočil rovnou do základní sestavy. Proti Chorvatsku udělal hrubku vedoucí ke gólu, přesto nastoupil i proti Turecku. Překvapilo vás to?
„Hlavně bych chtěl říct, že proti Romanovi nemám vůbec nic. Jsme super kámoši, známe se dlouhé roky. Mám k němu obrovský respekt. Ale když uděláte takovou chybu... Kdybych ji udělal já, tak si myslím, že bych šel na další zápas ven. (hořce se usměje) Já jsem opravdu čekal, že budu hrát. Před EURO jsem četl, jak trenér Vrba říká, že bude přihlížet i k tomu, kolik toho kdo odehrál v kvalifikaci. Zrovna Roman neodehrál ani minutu a příležitost dostal hned proti Španělům. Odehrál výborný zápas, takže jsem pochopil, že nastoupil i proti Chorvatsku. Tam udělal chybu, i když mu to Čechíno (Petr Čech) nerozehrál dobře. Možnost, že bych nastoupil proti Turecku, tam byla. Já jsem pro to víc udělat nemohl. Trénoval jsem na maximum, nebyl nijak naštvaný. Ale když byla příprava na zápas, tak jsem tam nefiguroval. Musel jsem se s tím smířit, ale zklamání to bylo obrovské. Dva roky makám a pak si nezahraju ani minutu.“

Předpokládám správně, že takový vývoj jste před začátkem turnaje ani v nejmenším neočekával?
„To ne. Když pan Vrba nastupoval, tak byl ve velké oblibě. Vzal to po trenéru Bílkovi, po kterém se všichni vozili. To jsme my hráči nikdy nepochopili, protože jsme s ním vycházeli výborně a úspěch se tady udělal. Nevím, čím to bylo. Nicméně si myslím, že trenér Vrba hodně lidí zklamal a poštval proti sobě.“

CELÝ ROZHOVOR S MICHALEM KADLECEM ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Titulní strana deníku Sport z 14.7. 2016Foto Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Obránce Michal Kadlec na pražském letišti po návratu z EURO ve Francii
Obránce Michal Kadlec na pražském letišti po návratu z EURO ve Francii

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud