23. června 2016 • 13:12

Vrba a Pelta hodnotili EURO: Nevyšel jen zápas s Turky. Kouč má podporu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češký neúspěch na EURO? Rouzhodla o něm především závěrečná prohra 0:2 s Tureckem v základní skupině. Hovořili o tom reprezentační trenér Pavel Vrba a předseda FAČR Miroslav Pelta. "Jsem zklamaný, že jsme nebyli úspěšnější. S tím nemůžu být spokojený. Nebudu se vymlouvat na smůlu při losu, to je realita. Udělali jsme maximum, abychom tým dobře připravili," uvedl Vrba na tiskové konferenci den po návratu ze šampionátu.



Kouč má plnou Peltovu důvěru i do kvalifikace o mistrovství světa. Tým pod Vrbovým vedením podle Pelty fungoval velmi dobře, o vyřazení z mistrovství Evropy rozhodla jen prohra s Tureckem.

"Mám absolutní zájem, aby pan Vrba byl u týmu i v další kvalifikaci. Mužstvo fungovalo. Jediné, co jsme nezvládli, byl zápas s Tureckem, který rozhodl o úspěchu a neúspěchu," řekl Pelta. "Byl jsem s mužstvem přímo v Tours, takže vím, že tam všechno fungovalo a nebyl jediný problém," dodal.

Rozhovor s trenérem Vrbou: Mohli jsme být přesnější i aktivnější. Motivaci mám dál. ČTETE ZDE>>>

Také Vrba si vyčítal jediný krok během celého šampionátu - příliš brzké střídání v závěrečném utkání s Tureckem, když tým ještě držel naději za stavu 0:1. "Měli jsme být při posledním zápase trpělivější. Vycházel jsem z toho, že proti Chorvatsku nám to vyšlo," připomněl trenér remízu 2:2 s pozdějším vítězem skupiny.

Jediný nedostatek podle Pelty také představoval zápas s Tureckem. "Španělsko má fantastické mužstvo, trenér zvolil taktiku, která nebyla hezká na oko, ale dávala nám šanci dál. Chorvati mají nejkvalitnější mužstvo v historii, jako my v roce 2004, kdy jsme sahali po nejvyšší metě. Prohrávali jsme, přesto jsme dokázali vyrovnat. Sahali jsme i po třech bodech. Proti Turecku jsme odehráli nejlepší zápas, ale bohužel jsme dostali první gól, který rozhodl," shrnul Pelta české působení na turnaji.

Vrba lituje jediné věci, proti Turecku změnil styl moc brzy
Video se připravuje ...

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

Videoblog z Tours: Má Pavel Vrba zůstat, nebo jít?
Video se připravuje ...

Viktor o prohře s Tureckem: Myslel jsem, že už to horší být nemůže, ale bohužel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud