3. července 2021 • 13:10

Mbappé nebo Lukaku? Páťa ze sídláku! Písničkář Pokáč oslavuje Schicka

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým pohání svými góly vpřed, prostřílel se s ním až do čtvrtfinále EURO s Dánskem. Celkem se trefil už čtyřikrát, navíc podle speciálního hodnocení UEFA založeného na porovnávání vybraných statistik byl přinejmenším ještě v pátek hned za Cristianem Ronaldem druhým nejlepším hráčem turnaje. A tak se stal i hrdinou oslavné skladby Patrik Schick Song, kterou složil písničkář a textař Jan Pokorný alias Pokáč.



Hudebník, který hraje na kytaru a ukulele, je ve fotbalovém světě známý svými humornými hudebními aktualitkami, které pravidelně skládal pro pražskou Spartu, jejímž je fanouškem. Pravda, oslavná písnička Já bych chtěl být jak Nicolae Stanciu! dostala po kontroverzním odchodu rumunského záložníka, a hlavně pozdějšího pikatního přestupu do Slavie hodně ironické vyznění. A tak si skladbu nakonec s gustem notovali zvlášť po prvním derby, do něhož Stanciu nastoupil v červenobílém, slávisté...

Schickovi nicméně mohou držet palce všichni. Pokáč vyzdvihuje ve své „rychlovce“ gól z dálky proti Skotsku i osobní nasazení, s nímž šel kanonýr na penaltu proti Chorvatsku. „Patrik Schick, to je útočník! Kam se hrabe Mbappé nebo Lukaku, na našeho Páťu z pražskýho sídláku. Za národní tým se bije jako lev, neomylně promění, i když z něj cáká krev,“ zazní.

A nakonec se v písničce dostalo pozornosti i Schickově sestře, modelce Kristýně, která nedávno na O2 TV komentovala pražské derby.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Postoupí Češi přes Dány? Anglie smete Ukrajinu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud