Jonáš Bartoš
7. září 2015 • 03:01

Obleky zůstaly celé. Co řekli Pelta a Čech po příletu s postupem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hluboko po půlnoci z neděle na pondělí dosedla na Letiště Václava Havla výprava českých fotbalistů po úspěšné kvalifikaci na mistrovství Evropy, která definitivně klapla díky výhře 2:1 v Lotyšsku. Hráči i všichni činovníci národního týmu měli pochopitelně ohromnou radost. Tentokrát na slavné trhání obleků ani jiné divoké jízdy nedošlo, do Prahy dorazili všichni slušně a spořádaně.



Češi si jako jedni z prvních zajistili postup na EURO, už dvě kola před koncem kvalifikace mají jistotu, že závěrečný turnaj se jich týkat bude. „Než dal vyrovnávací gól Škoda proti Kazachstánu, asi nikdo by neřekl, že dneska budeme slavit postup, brali bychom ho v tu chvíli jako nějakého snílka,“ uznal šéf FAČR Miroslav Pelta , když s celou českou výpravou v pondělí okolo jedné hodiny ráno vylezl k terminálu 2 na pražském Letišti Václava Havla.

Velké oslavy začaly už na hřišti, pokračovaly i při cestě letadlem do Prahy. Tentokrát, alespoň podle vyjádření hráčů i funkcionářů, ve vší slušnosti a klidu. „V kabině jsme si pogratulovali, udělali takový náš rituál, který vždycky řídí Eda Poustka (masér týmu). Cesta byla poklidná, měla úplně jiný rozměr, než ta z baráže z Černé Hory (oslavy postupu na ME 2012 do Polska a na Ukrajinu, po které si hráči trhali obleky),“ popsal průběh oslav Pelta.

Čech po postupu na EURO: Jsme rádi, že nemusíme do baráže
Video se připravuje ...

Pelta o oslavách: Měly úplně jiný rozměr, než po Černé Hoře
Video se připravuje ...

Pavelka: Jsem rád, že jsem se připotal k postupu na EURO
Video se připravuje ...

„Let proběhl vesele a v pohodě, tak, jak se sluší a patří. Člověk má radost, když postoupí na mistrovství Evropy,“ přidal se kapitán Petr Čech . „Každý si to užije hlavně na hřišti, ty první bezprostřední momenty. Potom je na každém, jak to vstřebá. Žádná týmová akce připravená není, záleží na každém, jak to pojme,“ dodal gólman Arsenalu k možnému nočnímu programu po příletu do Prahy.

Příliš prostoru na bujaré radovánky hráči neměli, už v pondělí se musí hlásit v klubech a plnit si běžné povinnosti profesionálního fotbalisty. Tedy trénink, regenerace, správná strava, denní režim… „Během letu ani nebylo moc času, za chvilku jsme přistáli v Praze. Všechno proběhlo na pohodu, po zápase je člověk i unavený. Dneska nebylo potřeba nikoho krotit,“ prozradil Čech.

Postup na evropský šampionát si vychutnával i nováček David Pavelka , současný magnet na úspěchy v Liberci i národním týmu. „Trošku jsem se k tomu nachomýtl, jsem rád, že jsem u toho mohl být. Hrozně moc si vážím toho, že se to povedlo. Oslavy i cesta do Prahy byla samozřejmě krásná. Na to jen tak nezapomenu,“ pravil po příletu 24letý středopolař.

„Mám štěstí, že tam, kde jsem poslední dobou byl, tam se postoupilo. Všechny ty oslavy byly náročné, těším se domů, až si také trošku odpočinu. V letadle se hlavně zpívalo se, lehce se připilo, ale nic velkého,“ dodal Pavelka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud