12. října 2012 • 11:25

Smolík Mata. Jinde by ho nosili na ramenou, za Španělsko si teď nekopne

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádný pecháček je Juan Mata, ofenzivní záložník londýnské Chelsea. V anglickém klubu má sice fotbalista formu jako hrom, jenže na sestavu španělské reprezentace to nestačí. Jeho krajan a spoluhráč Fernando Torres před novináři řekl, že je Mata smutný z toho, že se do výběru La Roja nedostal. „Jen to ukazuje, jaká je v reprezentaci konkurence, když trenér může vynechat takového hráče,“ konstatoval Torres. Mata ve výběru Španělska nechyběl při MS 2010 i EURO 2012, kde Španělé triumfovali.



Bývalý hráč Valencie je ve skvělé formě. „Hraje moc dobře. Když se dozvěděl, že ho trenér Del Bosque do nároďáku nevzal, byl z toho hotový. Víc k tomu nechci říkat, jsem Juanův spoluhráč z Chelsea a nemůžu být objektivní,“ naznačil útočník, že by Matu v národním týmu rád viděl.

„Máme hodně velmi univerzálních hráčů, což je užitečné. A je jen na trenérovi, koho povolá. Je velké štěstí, že máme takovou kvalitu,“ pochvaloval si španělský střelec. „Do nominace se prostě všichni vejít nemůžou. Trenér může sestavu měnit, jak chce, ale pořád je tam ohromná síla, ať nastoupí kdokoliv.“

Ve Španělsku se upíná pozornost fanoušků k úternímu zápasu kvalifikace s Francií, už dnes se ale úřadující mistři světa a Evropy předvedou v Bělorusku. „Na Francii ještě nemůžeme myslet, musíme nejdřív porazit Bělorusko. Na všechno ostatní bude dost času,“ měl jasno.

Přitom se musí Torresovi bitva s Francií honit hlavou. Tenhle duel by mohl být prvním, kdy se Torres předvede na hřišti Vicente Calderóna po svém odchodu z Atlétika Madrid v roce 2007. „Pokud dá Bůh a já nastoupím, bude to pro mě hodně důležitý a speciální den.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud