Jonáš Bartoš
29. září 2012 • 16:20

Čech létal, Torres s Matou kouzlili. Jak Chelsea přemohla Arsenal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ SESTŘIH NA WWW.ISPORT.CZ | Po dlouhé době vstupovali do utkání jako mírní favorité. Jenže londýnské derby Arsenalu nepřálo. Chelsea byla ve šlágru 6. kola anglické ligy produktivnější, ze hřiště městského rivala si veze důležité tři body za výhru 2:1. Pod úspěch "Blues" se  podepsal i Petr Čech, který dvěma jistými zákroky zabránil vyrovnání.



Vyprodané Emirates Stadium hnalo své miláčky za vítězstvím. Arsenal si doma na  Chelsea věřil, v případě úspěchu by se na londýnského soka v tabulce přiblížil na  rozdíl jediného bodu.

V taháku 6. kola Premier League oba týmy od prvních minut rozehrály pohlednou, vcelku ofenzivní partií. Rychlé protiútoky, tvrdé souboje, absolutní nasazení. Zkrátka atributy hry jedné z nejlepších lig světa.


Ofenzivu Chelsea má po odchodu Drogby na starost zejména Fernando Torres. Španělský forvard dostal od trenéra Di Mattea absolutní důvěru a prostor na hřišti, v letošní sezoně zatím až na výjimky nestřídá.

Osmadvacetiletý kanonýr se prosadil i proti Arsenalu. Po faulu Vermaalena rozehrávala Chelsea standardku. Juan Mata levačkou hledal ve vápně volného Luize. Toho míč přeletěl a dostal se až k dvojici Koscielny, Torres.

Útočník Chelsea byl pod plným dohledem francouzského stopera, přesto udeřil. Špičkou kopačky se natáhl před svého strážce a balon putoval přesně za záda bezmocného Mannoneho.

VIDEO: Sestřih utkání Arsenal - Chelsea

Arsenal doma na Chelsea nestačil a v novém ročníku Premier League poprvé padl
Video se připravuje ...

O pět minut později mohl Torres skŕovat znovu. Po rychlém brejku se řítil sám na gólmana "Gunners", v poslední chvíli ho přistrčil dobíhající Koscielny a španělský forvard šel k zemi. "Faul to ale nebyl," shodovali se komentátoři britské stanice Sky Sports.

Arsenal do poločasu dokázal srovnat, po centru střídajícího Oxlade-Chamberlaina se  parádně prosadil Gervinho. Útočník z Pobřeží Slonoviny napálil balon z otočky přímo pod břevno, Petr Čech v brance Chelsea neměl proti nechytatelné pumelici nárok.

Vítězný gól Chelsea zařídila opět geniální levačka Juana Maty. Španělský driblér zahrál v 53. minutě další skvělou standardku. Tentokrát z jeho nohy míč zaplul přímo do sítě Arsenalu, gólman Mannone byl proti střílenému centru bezmocný.

Při bránění jednobrankového náskoku se poté dvakrát zaskvěl i Petr Čech. V 60. minutě  hlavičkoval na zadní tyč Podolski, český gólman ale perfektním reflexivním zákrokem vytáhl míč na roh.

Čech podržel svůj tým ještě jednou. V 73. minutě pálil na branku Chelsea Walcott, míč se odrazil od Luize a změnil směr. Brankář Chelsea na změnu dráhy balonu opět stihl zareagovat a tečovanou střelu se štěstím vytěsnil mimo své tyče.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud