4. března 2013 • 18:33

Stopka kvůli alkoholu! Dánové vyřadili z reprezentace hvězdného Bendtnera

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalitní, ale také velmi problematický útočník Nicklas Bendtner má na krku další průšvih. Dánská fotbalová asociace (DBU) ho kvůli řízení pod vlivem alkoholu potrestala půlročním zákazem startu v reprezentaci. Forvard Juventusu Turín zcela jistě přijde o kvalifikační utkání proti Česku, které je na programu v pátek 22. března v Olomouci.



Pětadvacetiletý útočník byl zadržen dánskou policií v Kodani poté, co v neděli časně ráno vjel do zákazu vjezdu. V krvi mu naměřili 1,6 promile. Kvůli alkoholovému prohřešku jej potrestala dánská fotbalová asociace.

"Rozhodli jsme se dát Nicklasi Bendtnerovi půlroční volno od reprezentace, aby přemýšlel nad svou budoucností v mezinárodním fotbale," zní stanovisko vedení dánského fotbalu.

"Respektujeme právo hráčů na soukromý život, ale také máme nastavená určitá pravidla směrem k chování hráčů na veřejnosti, která reprezentanté musí dodržovat," pokračuje vyjádření.

Útočník známý svými výstřelky trest přijímá a veřejně se omluvil. "Drazí přátelé, byl jsem chycen za pití za volantem. Byla to velmi zajímavá noc, všem fanouškům se omlouvám. Pít před řízením se nemá, přijímám plnou zodpovědnost," vzkázal pětadvacetiletý hráč.

Bendtner je momentálně na hostování v Juventusu, kam ho zapůjčil Arsenal. Vytáhlý kanonýr ale kvůli zraněnému stahennímu svalu už od prosince nehraje a stále není jisté, kdy se dá dohromady.

Pokud by se stihl uzdravit, kvůli trestu od dánské asociace stoprocentně vynechá kvalifikační duel o postup na mistrovství světa proti České republice (22. března). Bendtner patří ke klíčovým oporám týmu, jeho absence sílu dánského celku jistě velmi oslabí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud