15. října 2013 • 22:13

VIDEO: Kozák a Jiráček šance pálili, až se Češi DOČKALi!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První poločas v Bulharsku? Opět názorná ukázka toho, proč čeští fotbalisté na mistrovství světa v Brazílii nepojedou. Kozák, Jiráček a po něm znovu Kozák nevyužili jasné šance, zápas byl dlouho 0:0. Ve druhém poločase ale přesně pálil Dočkal a díky němu se Češi loučí s nepovedenou kvalifikací těsným vítězstvím 1:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 10. • 20:15
Bulharsko
Bulharsko
0:1
ONLINE
15. října
20:15
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí:

Hosté: 51. Dočkal

Sestavy

Domácí: Stojanov – Minev, I. Milanov, Ivanov, Zanev – Gadžev – Manolev, Gargorov (56. Marquinhos), G. Milanov (46. Rangelov), Popov (C) – Hristov (73. Slavčev)

Hosté: Čech (C) – M. Kadlec, Mazuch, Suchý, Rajtoral – Plašil, Hübschman, Dočkal (84. Vaněk), Jiráček – Kozák, V. Kadlec (90. Lafata)

Karty

Domácí: Milanov, Zanev, Milanov, Manolev, Zanev (č)

Hosté: M. Kadlec, Rajtoral

Rozhodčí

Kassai – Erös, Ring

Stadion

Natsionalen Stadion Vasil Levski, Sofia (BUL)

Skupina B
1. Itálie 10 6 4 0 19:9 22
2. Dánsko 10 4 4 2 17:12 16
3. Česko 10 4 3 3 13:9 15
4. Bulharsko 10 3 4 3 14:9 13
5. Arménie 10 4 1 5 12:13 13
6. Malta 10 1 0 9 5:28 3

První šance výběru Josefa Pešiceho přišla už po čtvrthodině zápasu. Kozák se dostal za obranu a řítil se sám na gólmana.

V rozhodující chvíli ale míč napálil vysoko nad. Přitom kdyby se útočník Aston Villy podíval pořádně, na druhé straně mu ještě nabíhal osamocený Jiráček.

Duo Kozák, Jiráček bylo v prvním poločase u všech velkých možností českého týmu. Petru Jiráčkovi nelze upřít obrovská snaha. Neustále se nabízel v pohybu, bránil, útočil, pokrýval obrovský prostor. Jenže ta koncovka...

Jako už poněkolikáté v kvalifikaci rozhodující moment opět nezvládl. Záložník Hamburku šel osamocený na brankáře po přesné přihrávce mezi obránce. Jenže nedokázal včas zkrotit balon, dostal se moc blízko brankáře a levačkou pálil jen do něj.

"Jiráček se dostal moc blízko gólmana. Měl střílet okolo něj nebo jít v poslední chvíli do kličky," okomentoval situaci ve studiu České televize bývalý reprezentační záložník Libor Sionko. "Rozhodl špatný první dotek, kdy si to Petr dával na levou nohu," přidal se trenér Josef Csaplár.

V prvním poločase mohl ještě jednou skórovat Libor Kozák. Jiráček z levé strany poslal pěkný centr k bulharské brance. Kozák vyskočil, trkl hlavou do míče, ale ten skončil jen na tyči. Opět se ukázala největší bolest českého týmu, tedy ofenzivní produktivita. Vždyť nejlepšími střelci mužtva jsou dvougóloví Pekhart a Vydra.

Hosté nakonec přeci jen udeřili. Ve druhém poločase napřáhl z velké dálky Dočkal, přízemní střela lehce skočila před bulharským gólmanem a zapadla do sítě.

VIDEO: vítězná trefa Dočkala v Bulharsku

Češi vedení 1:0 v Bulharsku udrželi. V konečném součtu kvalifikační skupiny ale tři body nic neznamenají. Čech a spol. uhráli celkem čtyři výhry, tři remízy a třikrát prohráli. Taková bilance na postup alespoň do baráže o světový šampionát nestačí, což bylo jasné už před zápasem v Bulharsku.

Bořek Dočkal poslal českou reprezentaci v Bulharsku do vedení 1:0
Bořek Dočkal poslal českou reprezentaci v Bulharsku do vedení 1:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud