Ondřej Škvor
16. června 2023 • 16:30

Španělsko čeká na trofej 11 let. Ukončí půst Rodri? Chci uspět i s repre, hlásí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jede na vlně. Pět dní po gólu, který ze City udělal šampiona Ligy mistrů, zařídil záložník Rodri další finále. Pro své Španělsko. Pokud La Roja v neděli v posledním zápase Ligy národů porazí Chorvatsko, získá první trofej po jedenácti letech. Jo, tak dlouho už se tenhle národní tým nepotkal s úspěchem.



Vítězný půst už Španělsku docela vadí. Naposledy mělo ruce nahoře na EURO 2012, což se v zemi nelíbí. „Dlouho jsme nic nevyhráli. Chceme tuhle trofej,“ říká Rodri, vyhlášený největší hvězdou semifinále proti Itálii (2:1).

Po zásluze. Hrál skvěle a po jeho střele dorazil Joselu rozhodující gól, navíc v 88. minutě. „Byl to asi poslední pokus zlomit zápas v normální hrací době. Itálie je silný tým, ale odehráli jsme opravdu komplexní duel,“ těšil se Rodri.

To potvrdil i trenér poražených Roberto Mancini. „Španělsko si postup zasloužilo, i když se trefilo až v závěru utkání. My jsme se ve druhém poločase na nic nezmohli,“ prohlásil neobvykle sebekriticky.

Španělské mužstvo slavilo hodně intenzivně. Po gólu i po utkání. „Není snadné postoupit do finále. Teď si tu šanci nesmíme nechat utéct, dlouho jsme žádnou trofej nevyhráli. Itálie patří k nejtěžším soupeřům v Evropě nebo na světě, proto jsme na konci tolik slavili. Chceme tuhle trofej,“ hlásí Rodri.

Prožívá teď výjimečné období. S Manchesterem City posbíral, co mohl, slavil treble. Osobně k tomu přispěl jediným gólem finále Ligy mistrů proti Interu Milán. A italské mužstvo si na něj nepřišlo ani ve čtvrtek. „Je to skvělá sezona, vyhrát tři trofeje se City bylo hodně těžké. Teď bych chtěl zvednout nad hlavu pohár i s reprezentací,“ prohlásil madridský rodák.

Pro zajímavost, Španělsko stejným výsledkem 2:1 přehrálo Itálii v semifinále Ligy národů i naposledy, jenže ve finále padlo s Francií 1:2. Proto půst trvá.

Prodloužit ho bude chtít Chorvatsko, které už ve středu přehrálo domácí Nizozemsko 4:2 po prodloužení. Rodri kvalitu příštího soupeře zná. „Mají velkou sílu jako vždycky. Pamatuju si, jakou přestřelku jsme s nimi odehráli v osmifinále na minulém EURO,“ připomíná zápas, v němž Španělsko vyhrálo 5:3 po prodloužení. Až do něj tehdy Rodri ve 101. minutě naskočil.

Nyní patří do základu a neměl by v něm chybět ani ve finále. „Musíme v neděli ukázat stejný přístup a nenechat si tuhle šanci utéct,“ vyhlašuje.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud