Radek Špryňar
16. června 2023 • 04:50

Dvě minuty a šlus. Černý září a míří do bundesligy, pro Šilhavého ternem není

Autor: Radek Špryňar, inf
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po polovičatém vstupu do evropské kvalifikace, a zejména po trapné remíze v Moldavsku, byla řada odborníků zděšená z využití Václava Černého. Přesněji z nevyužití. Jeden z nejšikovnějších hráčů současného Česka, prožívající mimořádný rok v Twente, strávil v ději dvě minuty ve vítězném otvíráku s Polskem. Víc nic. „Proti Faerským ostrovům by měl v sestavě jednoznačně být,“ říká Stanislav Levý, expert Sportu. Co na to reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý?



V Nizozemsku se o Václavu Černém zpívají chorály. Fanoušci v Twente zbožňují styl hry pětadvacetiletého záložníka. Respekt mu vyjadřují i proto, jak se po vleklých zdravotních problémech vůlí a mimořádnou pílí vyšplhal do pozice opory týmu z města Enschede. Aby ne, bývalý obrovský talent českého fotbalu prožil životní rok.

Sezonní čísla se zastavila na úctyhodných patnácti brankách a třinácti asistencích.

Nejen proto je Černého pouť v Nizozemsku zřejmě u konce. Interes německého Wolfsburgu je tak agresivní, že je s hráčem domluven na čtyřleté smlouvě a v těchto dnech vyjednává s Twente o přestupové sumě. Podle zdrojů z Nizozemska poslal Wolfsburg už druhou nabídku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud