21. března 2024 • 19:31

Česko - Severní Irsko 3:0. Sejk zářil za jednadvacítku, trefil se i Halinský

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let porazili v přípravném utkání v Pardubicích Severní Irsko 3:0. „Lvíčata“ se ideálně naladila na úterní domácí kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2025 s Islandem.



Svěřenci trenéra Jana Suchopárka rozhodli svůj první duel v tomto kalendářním roce už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Sejk po nahrávkách Karabce. Útočník druholigové nizozemské Rody Kerkrade se nejprve prosadil střelou z úhlu v 17. minutě a o více než čtvrt hodiny později skóroval z podobné pozice.

Do druhé půle nastoupili domácí s osmi změnami v sestavě. Koželuh, který spolu s Prebslem jako jediný z českého týmu odehrál celý zápas, napálil tyč. V 78. minutě si Halinský naběhl na Ševčíkův centr a zblízka stanovil konečné skóre.

„Lvíčata“ v dosavadních třech kvalifikačních zápasech ještě nezvítězila a ve skupině I jsou předposlední s šestibodovou ztrátou na vedoucí Dánsko a Wales. Seveřané ale sehráli o zápas víc a Wales dokonce o dva. Zápas s Islandem se bude hrát v Hradci Králové.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud