1. března 2018 • 19:10

Neymar v Brazílii. Před operací je na vozíčku, startuje závod o MS

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V obličeji sebevědomý úsměv, na očích stylové kulaté brýle. Přesto nemůže být Neymarovi dobře po těle. Zraněný pacient přiletěl ve čtvrtek do domovské Brazílie, na letišti se přemisťoval na kolečkovém křesle. Hvězdu PSG už v sobotu čeká operace nohy, odhadovaná pauza se natahuje na tři měsíce. Obávaný snajpr bude závodit s časem, aby se stihl dát do pořádku alespoň pro mistrovstvé světa v Rusku, které startuje v půlce června.



Nejdražší hráč si po přistání v Brazílii vyžádal asistenci, k autu ho jeho pomocníci dovezli na kolečkovém křesle. To značí jediné. Neymar je mimo provoz, po zranění nohy z minulého víkendu z utkání s Marseille má před sebou náročnou rekonvalescenci.

Už v sobotu ho v Belo Horizonte čeká operace zraněné nohy. Neymar má mimo zhmožděného kotníku i zlomenou nártní kost, proto se rozhodl pro razantní léčbu. Po dlouhých rozvahách nakonec svolil k chirurgickému zákroku.

"Je to důležitá kost na noze. Operace proběhne v sobotu ráno, rekonvalescence zabere od dvou a půl do tří měsíců," uvedl doktor brazilského týmu Rodrigo Lasmar, který má operaci na starosti.

Přítomný na sále bude i zástupce lékařského štábu z PSG. "Po třídenní léčbě řídící se přísným lékařským protokolem jsme došli k rozhodnutí, které je v souladu s hráčem a lékařskými týmy PSG a brazilské reprezentace," uvedl v prohlášení pařížský klub.

Neymara nyní čeká pořádná honička. Sezonu ve Francii může už teď prakticky odepsat, cílem je dostat se do kondice na mistrovství světa v Rusku. Brazílie vstoupí do šampionátu už 17. června duelem se Švýcarskem.

Brazílie na svou největší hvězdu samozřejě velmi spoléhá. Neymar táhl svou zemi i na minulém domácím šampionátu, jenže ve čtvrtfinále proti Kolumbii se ošklivě zranil a do závěrečných bojů už zasáhnout nemohl. Brazílie nakonec skončila až čtvrtá, celý svět si pamatuje její výprask 1:7 v semifinále s Německem.

Hvězdný útočník PSG Neymar na letišti v Brazílii, kde se podrobí operaci zranění nohy
Hvězdný útočník PSG Neymar na letišti v Brazílii, kde se podrobí operaci zranění nohy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud