17. června 2018 • 22:22

Gesto egyptského gólmana: Šanáví odmítl převzít cenu pro hráče utkání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Egypta Muhammad Šanáví byl v pátek na fotbalovém mistrovství světa zvolen nejlepším hráčem utkání s Uruguayí, cenu ale odmítl. Vzdal se jí z náboženských důvodů: sponzorem ocenění je totiž pivovar Budweiser a Šanáví jako vyznavač islámu je proti alkoholu.



Podle ředitele egyptské reprezentace Ihába Lehety poskytl Šanáví rozhovor a zapózoval pro fotografy, ale cenu v podobě červeného pivního poháru s velkým nápisem pivovaru si nepřevzal.

Devětadvacetiletý Šanáví si cenu vysloužil svým výkonem proti Uruguayi, když zejména proti kanonýrovi Luisi Suárezovi předvedl několik výtečných zákroků. Egypt přesto nakonec prohrál 0:1, jelikož v závěru inkasoval po rohovém kopu.

Egypt je na mistrovství jednou z pěti reprezentací arabských zemí vyznávajících islám. Dalšími jsou Saúdská Arábie, Írán, Maroko a Tunisko. Cenu obdržel i Maročan Amín Harít, ale není známo, zda ji převzal.

Brankář Egypta Muhammad Šanáví odmítl cenu pro nejlepšího hráče zápasu s Uruguayí
Brankář Egypta Muhammad Šanáví odmítl cenu pro nejlepšího hráče zápasu s Uruguayí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud